El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arrimadas aposta per activar el 155 al primer Consell de Ministres després del 28-A
  • CA

 

La cap de llista de Cs per Barcelona, Inés Arrimadas, aposta perquè l’aplicació immediata de l’article 155 de la Constitució que proposa el programa electoral de la formació s’activi ja des del primer Consell de Ministres del futur govern espanyol. Assegura que cal enviar el requeriment previ al president de la Generalitat, Quim Torra, “al més aviat possible” per garantir els drets dels catalans, la llibertat i la democràcia. Arrimadas també insisteix en la reforma de la llei electoral com una de les primeres mesures a prendre si Cs governa. La formació taronja vol exigir un 3% dels vots de tots l’Estat perquè els partits puguin tenir representació al Congrés, una mesura que afectaria els partits d’àmbit autonòmic. D’aquesta manera, defensa Arrimadas, es podria treure poder a un “nacionalisme sobrerepresentat”.

 

La líder de Cs n’ha parlat amb els periodistes aquest diumenge, després del míting de Torroella de Montgrí. La candidata per Barcelona ha aprofitat la presència de la caravana estatal de periodistes que segueixen la campanya de Cs – en absència d’actes d’Albert Rivera– per pujar a l’autobús.

 

El govern de Torra, argumenta, “viola drets de catalans, desobeeix la Junta Electoral Central (JEC), adoctrina i obre ambaixades“, uns arguments que per la líder de Cs “més que justifiquen” l’activació dels mecanismes i procediments legals per poder aplicar l’article 155 a Catalunya.

 

Arrimadas ha tornat a reclamar una victòria de Cs el 28-A per “treure Pedro Sánchez de Moncloa, a Podemos de l’economia i als separatistes de la gestió del model territorial“. Preguntada per possibles aliances postelectorals, Arrimadas s’ha refermat en la voluntat de pacte amb el PP com a única coalició viable i diu que un eventual suport de Vox o de qualsevol altra partit no condicionarà els detalls de l’aliança.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa