El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arrimadas acusa Sánchez “d’humiliar-se” davant d’ERC
  • CA

La portaveu de Cs al Congrés, Inés Arrimadas, ha acusat el candidat socialista a la investidura, Pedro Sánchez, “d’humiliar-se” davant d’ERC pel fet de no haver rebatut les afirmacions del portaveu dels republicans, Gabriel Rufián, al debat d’aquest dissabte. Segons Arrimadas, l’acord PSOE-ERC per facilitar la investidura és una “infàmia” i ha instat els diputats socialistes a saltar-se la disciplina de vot per impedir-la. La portaveu de Cs ha demanat “valentia” als diputats socialistes i ha remarcat que “un càrrec públic mai justifica tanta humiliació”. “Hi ha dignitat en molts socialistes”, ha opinat, i ha afirmat que el fet que no es produeixi la “humiliació” està “a un valent”, ja que la diferència entre els vots afirmatius i negatius és de només dos escons, si res canvia.

Si no hi ha més canvis, el líder socialista serà investit igualment en segona votació amb 167 vots afirmatius, 165 en contra i 18 abstencions. Un canvi d’última hora de només un parell de diputats podria complicar la investidura en segona votació. Arrimadas ha argumentat que l’acord amb ERC “no estava escrit”: “Com pot dir que això és el que han votat els espanyols si es va presentar dient el contrari del que ha fet”, ha qüestionat. Segons Arrimadas, el mateix Sánchez hauria votat ‘no’ a la seva investidura fa un mes quan defensava altres tesis i ha acusat els diputats socialistes de “callar i atorgar” en no oposar-se al pacte amb ERC.

Arrimadas també ha criticat que el PSOE hagi pactat amb partits regionalistes i nacionalistes. “Tot el que li han tret només per la investidura” els nacionalistes, ha dit Arrimadas, que ha pronosticat que “els nacionalistes passaran per caixa cada cop que vulgui aprovar alguna cosa”. Segons la portaveu de Cs, cal acabar amb aquesta forma de fer política amb pactes amb els nacionalistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa