El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arrimadas acusa Abascal de generar “crispació”
  • CA

La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha acusat aquest dimecres al líder de Vox, Santiago Abascal, de generar “crispació” mentre ella –ha dit- treballa per evitar-la. “Vostès estan còmodes a la crispació i jo lluito cada dia per superar-la perquè si no ens arrasarà la història”, ha dit. Durant el seu torn de paraula a la moció de censura també ha recordat a Abascal que la seva iniciativa no té cap possibilitat de prosperar i no té altre beneficiari que el govern de Sánchez, Iglesias “i els seus socis nacionalistes”, és a dir, a la “majoria Frankenstein”. “És un regal per a Sánchez”, ha afirmat, que “sembla extreta d’un pla d’Iván Redondo –en referència al cap de gabinet de Sánchez- perquè la confrontació és la gasolina d’aquest govern”.

Arrimadas ha pujat a la tribuna per recordar que malgrat que “no ho sembli” aquest dimarts van morir 218 persones a l’estat per coronavirus i ha reclamat que no es “normalitzi” el “dolor i la tragèdia” ni tampoc el fet que centenars de milers de famílies “s’arruïnaran” en els pròxims mesos.

 

Segons Arrimadas aquest ha estat un “debat tòxic” on Vox ha desplegar un discurs “tornassolat” sobre “virus xinesos”, ha parlat Bildu i Sánchez ha parlat de “depredadors i feixistes”. “Això és una bombolla que no s’assembla a res al dolor de les famílies” i que fa “vergonya”, ha dit.

 

En aquesta línia ha insistit que “en el que duri aquesta moció de censura hauran mort 130 espanyols més” i ha lamentat que les administracions no han estat capaces de preparar el sistema sanitari per la segona onada. “Molts votants no tornaran a votar perquè estan cansats dels debats estèrils de la política”, ha dit.

 

En tot cas ha dedicat el seu discurs a rebatre el discurs de Vox alhora que ha carregat contra el que considera una falta de lideratge i de projecte al govern espanyol. Ha retret a Abascal que consideri “triadors” o “enemics” tots els votants que es decanten per formacions diferents a la seva. “Si ens diuen traïdors a vostè no li quedarà ni Don Pelayo”, ha ironitzat.

 

En la seva resposta, Abascal ha negat que la moció de censura sigui un “espantall” que beneficia Sánchez, i l’ha justificat pel fet que en els dies actuals “els espanyols necessiten certeses i saber el que voten”.

 

Ha retret a Arrimadas que hagi donat suport a un govern que ha provocat “milers de morts i la ruïna a milions de persones”, i ha criticat que es presenti com a “equidistant”. “Crec que no s’haurien de posar al mig entre els que pacten amb ETA i els que els donem consellers als governs autonòmics”, ha dit. “Vostès no tenen cabuda a l’Espanya social-comunista de Sánchez i Iglesias”, ha conclòs.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa