Arran presenta cinc propostes per combatre la massificació turística

Les joventuts de l'esquerra independentista aposten per prohibir l'activitat d'Airbnb o expropiar hotels com el Vela o Las Arenas

 

Arran ha negat a través d'un comunicat que els seus atacs siguin turismofòbia, un concepte que segons aquesta organització "intenta desvirtuar una lluita completament legítima". "El problema no és el turisme sinó el model turístic", ha afirmat a través d'un comunicat el jovent de l'esquerra independentista, que ha defensat les "accions de visualització" –l'atac a un bus turístic i la punxada de rodes de bicis de lloguer- que ha fet "per plantejar debats dins l'esfera pública".

És per això que Arran ha fet cinc propostes per "alleugerir la situació caòtica", que segons l'organització, provoca el lliure mercat turístic. Entre altres coses, aposta per prohibir l'activitat d'Airbnb o expropiar hotels com el Vela o Las Arenas. Precisament, aquest dilluns es farà una comissió extraordinària a l'Ajuntament de Barcelona sobre els incidents d'Arran.

 

L'organització també ha proposat que s'aturi "de forma immediata l'emissió de llicències d'activitat per a hotels i empreses vinculades al turisme". Demana "millorar les condicions laborals, augmentar i controlar els salaris, acabar amb el treball en negre i amb les externalitzacions en les empreses relacionades amb el turisme".

I, finalment, també veu necessari "augmentar els impostos a les empreses del sector turístic i destinar la recaptació a diversificar l'economia per tal d'avançar cap a la sobirania econòmica".

 

 

L'organització juvenil ha fet una "crida a unir-se a la lluita contra l'actual model turístic" i a participar amb les entitats i plataformes ciutadanes i veïnals que "lluiten contra la massificació turística i pel dret a la ciutat". "Només amb la lluita i l'autoorganització popular aconseguirem que no ens facin fora dels nostres barris, que ens paguin el que ens toca per les feines que fem i construirem un model turístic compatible amb una vida digna", conclou el comunicat d'Arran.

 

Per altra banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat a Arran "una reflexió" sobre les accions comeses en els darrers dies. "Una cosa és el debat i la crítica al model, que és una cosa legítima", ha assenyalat Colau. "Però una altra cosa són uns atacs i uns incidents que espanten les persones i que fan malbé béns com són bicicletes i autobusos, i això no ho comparteix la ciutadania de Barcelona", afegeix.

 

Comentaris