El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès vol una resposta unitària de Govern i partits davant la inhabilitació de Torra
  • CA

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, insisteix en que la millor resposta davant una possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, és la que es faci de manera unitària des del propi Govern i el conjunt de partits independentistes: “Els partits estan parlant i confio que la resposta sigui la més forta, més ferma i més clara possible, i que la fem junts”. Preguntat sobre si aquest ha de ser un dels temes a tractar al debat de política general que arrenca aquest dimecres, Aragonès ha afirmat que la persecució al president és un més dels reptes que té el país i que aquest debat hauria de poder abordar: “S’haurà de parlar de molts temes perquè el país té molts reptes”.

A més de la crisi sanitària i la crisi econòmica i social que se’n desprèn, Aragonès ha situat el conflicte amb l’estat com un dels principals reptes del país. La seva última expressió, assegura, és el risc d’inhabilitació de Torra “per defensar llibertat dels presos i retorn dels exiliats amb una pancarta”.

Tot i que no ha volgut entrar a valorar si és necessari o no que aquest debat tingui lloc en el sí del debat de política general, tot i que tampoc ho ha descartat, assegura que el més important és el diàleg entre els partits: “Independentment de quan s’hagi de fer públic, el que hem de ser conscient és que la resposta millor és la que farem junts el Govern i el conjunt de l’independentisme”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa