El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès: “Responsabilitzar el company de trinxera dels atacs que reps no és adequat”
  • CA

El vicepresident del Govern i líder d’ERC, Pere Aragonès, ha demanat “no equivocar-se d’adversari” perquè seria “un gran error” i ha reclamat “superar qualsevol dinàmica de retrets”. En una entrevista a l”Ara’, Aragonès s’ha referit a les discrepàncies amb el president, Quim Torra, per la defensa del seu escó de diputat i ha recordat que qui el “posa en risc” no és el Parlament sinó la Junta Electoral i el Tribunal Suprem. “Responsabilitzar el company de trinxera dels atacs que reps de davant no és adequat”, ha lamentat. A l’entrevista, Aragonès també ha refermat l’aposta per la taula de negociació i ha assegurat que “a la pràctica” és l’únic camí que hi ha obert ara mateix perquè la resta “és retòrica”.

Aragonès ha lamentat les escenes de discrepància que l’independentisme va viure al ple del Parlament del dilluns dia 27 i ha reconegut que “no es va donar la imatge que a tothom hauria agradat”. En referència al discurs de Torra, molt dur amb els republicans, ha explicat que ja coneixia la seva posició “crítica” però ha assegurat que “no podia estar-hi d’acord” tot i “solidaritzar-se” amb Torra contra la repressió.

“El meu adversari és l’Estat que impedeix la independència amb repressió”, ha insistit, i ha afegit després que si es va amb retrets “no s’avançarà”. A més, Aragonès ha criticat la Junta Electoral i especialment el Suprem per haver ordenat la retirada de l’escó al president. “Es pensen que poden anar fent córrer la llista com si això fos la junta de la comunitat de veïns”, ha criticat.

Aragonès ha defensat la taula de diàleg amb l’Estat i ha advertit que “no hi ha pla B”. “No hi ha una estratègia alternativa que no sigui votar en pau, sense que la policia carregui”, ha argumentat, i ha explicat que ara mateix a la societat catalana “no hi ha capacitat per fer una altra estratègia”. A més, Aragonès ha aprofitat per reivindicar “l’èxit d’ERC” com qui pot garantir la via de la negociació i ha assegurat que “un bon resultat” dels republicans “és la millor garantia que l’Estat es veurà assegut a la taula”.

Tot i això, ha admès que no saben si aquesta via serà la resolució del conflicte, però ha promès que treballaran en aquesta direcció. “No som il·lusos ni venem motos a la gent”, ha dit. A més, el líder d’ERC també ha avançat que, pel que fa als pressupostos espanyols, primer cal activar la taula i llavors es podria “considerar parlar” dels comptes, tot i que ha advertit que seran “absolutament exigents”. En aquest sentit, ha avisat que “totes” les votacions al Congrés estaran “subordinades” a aquesta voluntat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa