El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès respon a Mitjà que les mesures s’han pres amb “coneixement del moment”
  • CA

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat que vol deixar preparada “la feina tècnica” perquè el proper Govern pugui aprovar “ràpid” els pressupostos del 2021. En declaracions aquest dijous al migdia a TV3, el també conseller d’Economia ha explicat el compromís per avançar la tasca que no requereix “orientació política” perquè l’executiu que surti de les eleccions previstes pel 14 de febrer compti amb uns nous pressupostos per afrontar la pandèmia. Aragonès també ha respost a l’epidemiòleg Oriol Mitjà que les decisions anti-covid d’aquesta setmana s’han pres amb “coneixement del moment“. Mitjà ha atribuït els morts a un Govern “perillosament incompetent”.

Aragonès ha defensat les noves mesures del Govern, i ha insistit que, sense elles, Catalunya es podria “encaminar” cap a una situació de confinament “molt més llarg” que la de la primavera. Per això ha destacat que l’executiu s’ha “compromès” a dotar els sectors més afectats amb 40 MEUR inicials per donar “resposta” als propers 15 dies en forma d’ajut directe. El Govern vol aprovar el decret llei que ho permeti durant el Consell Executiu de dimarts que ve. A més, la Generalitat vol incrementar les ajudes a partir dels ingressos que rebi dels ‘fons covid’.

Aragonès ha replicat a Mitjà que les decisions del Govern s’han pres “sempre” amb “coneixement del moment”, a partir de les consultes a experts -com ho va ser el propi epidemiòleg-, i dels recursos disponibles. El vicepresident amb funcions de president ha afegit que, “per sort”, ara es té un major aprenentatge i s’han pogut prendre mesures restrictives per afrontar les properes setmanes amb una millor “resistència” del sistema sanitari que al març.

Aragonès no ha aclarit si assistirà ell mateix a la conferència de presidents autonòmics del 26 d’octubre, com a màxim representant de la Generalitat, o si ho farà algun altre conseller -com ara el d’Empresa, Ramon Tremosa. El Govern espera rebre la convocatòria formal i l’ordre del dia per decidir qui hi envia.

 

Govern independentista

Per altra banda, el número dos d’ERC ha insistit que l’aposta dels republicans és formar un Govern independentista, i estendre aliances amb els comuns en “molts altres àmbits”, més enllà dels pressupostos. Aragonès ha posat com a exemple la lluita contra la “repressió” i la defensa d’un referèndum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa