El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès recorda a Puigdemont que “l’adversari gran” és l’Estat espanyol
  • CA

El vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, ha avisat al president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, que “seria un error tornar a recuperar debats de fa un any amb voluntat d’utilitzar-los en campanya electoral”. D’aquesta manera, en una entrevista a Ser Catalunya s’ha referit a les paraules de Puigdemont lamentant que el Parlament no hagi defensat els seus drets com diu que ho ha fet JxCat en el cas de la llista a les eleccions europees.

 

Aragonès defensa que no s’ha de buscar l’adversari en “l’independentisme del costat” quan davant hi ha un “adversari tan gran”, en referència a l’estat espanyol. Sobre l’opinió del Tribunal Suprem d’avalar la llista de JxCat, Aragonès ha considerat que “una flor no fa estiu“, recordant la presó preventiva contra líders independentistes.

 

Pedro Sánchez i Oriol Junqueras

El també conseller d’Economia i Hisenda ha reptat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a ser “valent” i anar fins a la presó de Soto del Real per reunir-se amb el president d’ERC, Oriol Junqueras. Ha subratllat que hi ha dos guanyadors del 28-M: Sánchez, a l’estat espanyol, i Junqueras, a Catalunya. “Si vol parlar amb ERC, ja sap on està“, ha afegit tot descartant substituir Junqueras com a interlocutor per “qüestions fonamentals”. D’altra banda, Aragonès ha obert la porta a formar part de la Mesa del Congrés si és per reconèixer els 15 diputats d’ERC però ha assegurat que no hi seran a canvi de renunciar als seus plantejaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa