El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès promet un pla de xoc econòmic al Segrià
  • CA

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha promès un pla de xoc amb els recursos “que calgui” per pal·liar l’impacte econòmic del confinament perimetral del Segrià pel brot de covid-19, en forma d’ajudes directes i d’inversions estructurals als pressupostos. “La xifra serà la que calgui per aixecar el territori“, ha dit en una roda de premsa després de reunir-se amb l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn i altres agents econòmics i socials del territori. A més, Aragonès ha reclamat a l’Estat que les empreses amb un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) de zones amb brots de covid-19 no hagin de pagar les cotitzacions a la Seguretat Social.

El conseller d’Economia no ha xifrat l’import d’aquest pla de xoc que es concretarà “en les properes setmanes” i dependrà de l’evolució de la situació sanitària a la comarca, on ja s’han detectat 15 brots de coronavirus, amb orígen principalment en empreses hortofructícoles. Segons ha explicat Aragonès, aquestes mesures seguiran l’esperit de les accions extraordinàries que es van dur a terme després del confinament de la Conca d’Òdena, a l’inici de l’estat d’alarma. Els sectors que seran prioritaris per rebre aquestes ajudes seran l’àmbit de l’agricultura, el turisme i el comerç, ha dit.

A la reunió també hi ha participat el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; el president del consell comarcal del Segrià, Davit Masot; Jaume Saltó, president de la cambra de Comerç de Lleida i PIMEC; Ramon Sarroca, president de la FCAC; Joan Caball Subirana, president de la Unió de Pagesos; Xavier Vela i Bru, president de les JARC; Francesc Torres, president de l’AFRUCAT; Cristina Rodríguez, secretària general de CCOO Lleida; Jose Luis Aguilà, secretari general d’UGT Lleida i Manel Llaràs, representant de PIMEC Comerç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa