Aragonès sobre la lluita contra la Covid-19: "Anem un pas endavant per responsabilitat"

El vicepresident alerta que caldrà prendre les mesures que siguin "necessàries"

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, considera que la Generalitat està anant un pas endavant en les mesures implantades contra la covid-19. En declaracions als mitjans, Aragonès ha assegurat que bona part de les mesures que proposa el ministeri de Sanitat "són pràcticament les que ja s'apliquen a Catalunya", un fet que demostra que no tan sols existeix coordinació en l'àmbit sanitari amb l'Estat sinó "que anem un pas endavant per responsabilitat". Malgrat l'auge de contagis d'aquest divendres, ha assegurat que la situació a Catalunya va camí d'estabilitzar-se. No obstant això, ha alertat que fins que no existeixi un tractament contra el virus "caldrà prendre totes les mesures que siguin necessàries" i estar "en alerta permanent".

A la sortida de reunir-se amb Oriol Junqueras i Raül Romeva a Lledoners, Aragonès ha qualificat de "contrast extraordinari" el fet que els líders independentistes siguin a la presó "per defensar les urnes i la democràcia" i, per contra, hi hagi "un rei emèrit que s'ha donat a la fuga i que no sabem on és".

El vicepresident ha denunciat que el govern de l'Estat estigui "encobrint on està". "S'han de moure davant del comportament de Joan Carles de Borbó", ha dit, tot lamentat que la Fiscalia vagi ràpid "en uns temes i altres sembla que els hi faci molta mandra". Aragonès ha volgut recordar que es tracta de la mateixa Fiscalia que va exigir que es retirés el tercer grau als presos. "Ràpida per algunes coses i lenta pels negocis tèrbols de Joan Carles de Borbó".

El republicà ha exigit al govern de Pedro Sánchez que faci alguna cosa per conèixer tota la veritat dels negocis que envolten a la monarquia espanyola. "Tenim dret a saber negocis dels negocis de Joan Carles de Borbó i si hi estan implicats la resta de membres de la família reial".

 

Aquest matí, el Ministeri de Sanitat i les autonomies han pactat prohibir fumar al carrer si no es manté la distància de dos metres. És una de les onze mesures que han acordat per unanimitat a la reunió extraordinària d'aquest divendres del Consell Interterritorial de Salut i que s'aplicaran a tot Espanya. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat en roda de premsa que també decretaran el tancament de discoteques, sales de ball i bars de copes així com l'obligació de tancar els locals de restauració abans de la 1:00 h de la nit, amb la impossibilitat d'acceptar clients abans de la mitjanit. També es limitaran les visites a les residències de gent gran a una persona per resident un màxim d'una hora al dia.

 

Comentaris