El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès: “És impossible reduir el moviment independentista a una sola llista”
  • CA

 

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha assegurat que “és impossible reduir el moviment independentista a una sola llista”. En una entrevista amb ‘Bloomberg’, Aragonès es desmarca del projecte de ‘La Crida’ de l’expresident Carles Puigdemont i reitera la posició d’ERC que l’independentisme és “tan divers” que no es pot aglutinar en un sol moviment. A l’entrevista, Aragonès diu que ERC “no renuncia” a la independència de Catalunya però admet que “caldrà un temps diferent i un equilibri diferent de les forces polítiques” per aconseguir-la. “Proposarem tirar endavant quan hi ha les condicions per tenir èxit”, assegura.

 

“Som plenament conscients que el que ha passat en els últims vuit anys no es resoldrà en vuit setmanes“, diu Aragonès a ‘Bloomberg’. “Vull un diàleg que duri mesos, i treballaré per a això”, afegeix. 

 

En l’article de ‘Bloomberg’, el periodista Diego Torres destaca que la reunió bilateral Generalitat-Estat és un element clau en l’evolució de les relacions entre Catalunya i Espanya, però també assenyala “els desacords en tàctica” entre ERC i JxCat i les “tensions personals dins del moviment”. 

 

Aragonès recorda a l’entrevista que el president d’ERC, Oriol Junqueras, és a la presó, i destaca que té unes “conviccions polítiques, ideològiques i ètiques fortes” que “l’ajuden” a tirar endavant. “Està convençut que va fer el que havia de fer”, diu l’actual vicepresident. 

 

En aquest sentit, Aragonès diu que si els independentistes han estat una opció acceptable per a Pedro Sánchez per ser investit president espanyol, no poden ser tractats com a “rebels que mereixen ser a la presó”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa