El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès descarta la DUI: “ERC vol un referèndum que sigui reconegut”
  • CA

“A Pedro Sánchez se li han acabat les excuses per no negociar”. Així s’ha expressat en una entrevista al diari ‘El Periódico‘ el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, després dels resultats electorals del 28-A. Aragonés ha argumentat que Sánchez ara ja no té 85 diputats, pot formar un govern amb certa estabilitat i el seu interlocutor “ha guanyat les eleccions a Catalunya i té una clara voluntat d’afrontar una negociació sincera, però sense límits, en la que es pugui plantejar tot”. El republicà ha demanat al PSOE que no “cronifiqui” el conflicte i “doni una resposta política a un conflicte que és polític”. Aquesta legislatura, ha dit, “ha de ser la del diàleg sense condicions, negociació i votació”.

 

En preguntar-li per la conveniència d’unes eleccions al Parlament, Aragonès ha argumentat que no són necessàries per iniciar una negociació política amb el govern de l’Estat. Pel que fa al full de ruta de l’ANC, que proposa una DUI si en uns comicis catalans se supera el 50% de vot independentista, el vicepresident ha dit que respecta els debats interns, però la proposta d’ERC és un referèndum d’autodeterminació que sigui reconegut, i això requereix d’una negociació amb l’Estat i amb la comunitat internacional. 

 

Aragonès ha estès la mà als comuns a l’Ajuntament de Barcelona per governar juntament amb Junts per Catalunya, i també ha demanat el seu suport al Parlament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa