Aragonès descarta la DUI: "ERC vol un referèndum que sigui reconegut"

El vicepresident del Govern demana a Pedro Sánchez una negociació "sense límits"

"A Pedro Sánchez se li han acabat les excuses per no negociar". Així s'ha expressat en una entrevista al diari 'El Periódico' el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, després dels resultats electorals del 28-A. Aragonés ha argumentat que Sánchez ara ja no té 85 diputats, pot formar un govern amb certa estabilitat i el seu interlocutor "ha guanyat les eleccions a Catalunya i té una clara voluntat d'afrontar una negociació sincera, però sense límits, en la que es pugui plantejar tot". El republicà ha demanat al PSOE que no "cronifiqui" el conflicte i "doni una resposta política a un conflicte que és polític". Aquesta legislatura, ha dit, "ha de ser la del diàleg sense condicions, negociació i votació".

 

En preguntar-li per la conveniència d'unes eleccions al Parlament, Aragonès ha argumentat que no són necessàries per iniciar una negociació política amb el govern de l'Estat. Pel que fa al full de ruta de l'ANC, que proposa una DUI si en uns comicis catalans se supera el 50% de vot independentista, el vicepresident ha dit que respecta els debats interns, però la proposta d'ERC és un referèndum d'autodeterminació que sigui reconegut, i això requereix d'una negociació amb l'Estat i amb la comunitat internacional. 

 

 

Aragonès ha estès la mà als comuns a l'Ajuntament de Barcelona per governar juntament amb Junts per Catalunya, i també ha demanat el seu suport al Parlament.

 

Comentaris (33)
Vilatà Fa 4 mesos
"ER vol un referèndum que sigui recunegut" Això vol dir que com sempre "esperem que ens ho facin", que no es clar que fonamentalment es tracta d'un problema econòmic? Pretenem aconseguí res amb els nostres colonitzadors?
almogaver Fa 4 mesos
Aquest d'Esquerra sou mes falsos que un duro "sevillanu"
Jose antonio Fa 4 mesos
Ja ho deia l'avia, Catalumya no fara mai res per culpa de aquesta esquerra esquenyolida i cobarda.
No us he sentit cap disculpa Fa 4 mesos
Si això era el que voleu des del principi, hauríeu de demanar perdó per no haver-ho dit abans que milers de persones se la juguessin per fer possible l'1 O. Heu canviat el discurs sense reconèixer errors. De fet, fins el dia del referèndum vau repetir que l'estat mai pactaria un referèndum. Quan estàveu mentint, ara o abans? Quina decepció. Mai més el meu vot. Puigdemont no ha canviat el discurs, Rufián: 155 monedes de plata.
Sois pocos y mal avenidos. Fa 4 mesos
Pero si los indepes cada vez sois menos, empezasteis que erais dos millones en aquel referéndum en que votaba toda la gente hasta 4 veces las mismas y las papeleras en las calles y rambla, que por cierto los votos los contaron ellos mismos, después que eran dos millones trescientas mil indepes, pero resulta que en estas elecciones ultimas los indepes sacan un millón seiscientos mil votos, con mayoría de votantes vais cayendo ó es que nunca habéis llegado donde decís, dos millones contando
EL REFERÉNDUM JA EL VAREM FER I EL VAREM GUANYAR Fa 4 mesos
ENGANYABOBOS.
Primer t’has de reconeixer tu, llest. Pero com que l’unic que voleu es sucar Fa 4 mesos
No cal que fácil tant teatru. Erc fa més d’un any que diu una cosa i en fa un altra.
Lo Bè negre. Fa 4 mesos
Los pastores de Borbonia, necesitan perros para guiar al rebaño.
Ramon Fa 4 mesos
L'equiparació d'aquesta maleïda ERC amb Convergència em sembla una mentida i encara més una infàmia. Convergència era Catalunya. ERC és PSC.
eduard Fa 4 mesos
Referèndum pactat i no abans del 2050
David Fa 4 mesos
Els d'ERC són covards però no tontos. Saben perfectament que ens quedarem dins el sistema regional espanyol. Com a màxim hi hauran escenificacions de diàleg. És obvi que com diu en Jordi Cuixart sense desobediència no hi ha independència però els d'ERC ja han aconseguit el que volien que és ser la nova Convergència i Unió, això vol dir càrrecs polítics i empresarials, portes giratòries etc .... Sembla també que això és el que vol la majoria del poble català.
AD CALENDAS GRAECAS... Fa 4 mesos
... o quan les granyotes criïn pèl.
Jo us votare Fa 4 mesos
Jo us votare quan l'estat espanyol faci aquest referendum (o sigui mai). Mentretant votare al Puigdemont que amb tots els seus defectes ho fa molt millor que vosaltres. Li esteu fent un gran favor a CDC. A veure si aquests ho saben aprofitar.
Jose antonio Fa 4 mesos
I jo, votare en Puigdemont i no aquestus trepes d'ERC
Pere Fa 4 mesos
ERC = Processisme for ever!!!
pep Fa 4 mesos
Es a dir 30anys mes de pujolisme. ok!!!!!1 us posareu les botes.
teresa Fa 4 mesos
Jo no he sortit al carrer, a rebre hosties dels piolins perque ara vosaltres voleu la presidència de la Generalitat
Ramon Fa 4 mesos
Duran, fot el camp... que l'habitació del Majestic la volem nosaltres!
Juma Fa 4 mesos
Traïdors a l'esperit de l'1 oct.
Angelblau Fa 4 mesos
Ens penedirem mol aviat d'haver votat aquest de Esquerra.
A. M. Fa 4 mesos
Baixa de la figuera, en Puigdemo t trigarà a tornar. Mentrestant s'ha de esgotar totes les possibitats. Ja he vist que al FAQS no s'ha mullat en contestar si tornaria. He tingut una mala sensació, més aviat una presa de pèl. Li cou que ERC hagi tret millors resultats.
Maria Teresa Fa 4 mesos
Els PSOE amb els resultats de les eleccions no voldrà negociar cap referèndum amb Catalunya. No necessitarà als independentistes per a governar, perquè a 4 presos polítics els suspendran de funcions i només necessitaran 174 diputats al seu favor. Pactant amb Podemos i altres minoritaris ja ho tenen i si pacten amb ciutadans també ho tenen lligat. Després del 26 de maig ja ho veurem. Quina solució hi haurà per a Catalunya? ERC que no confíí amb cap referèndum pactat.
lomik Fa 4 mesos
La pregunta és, si algun partit que porti la DUI al programa guanya les eleccions, ERC hi donarà suport o no ?
image/svg+xml