El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès demana que la taula de negociació “es reactivi abans d’un mes i sense excuses”
  • CA

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha demanat que es reactivi “abans d’un mes i sense excuses” la taula de negociació amb el govern espanyol perquè, segons ha dit, “el conflicte continua aquí i la solució ja sabem quina és”. Aragonès considera que cal arribar a “un acord que permeti votar en un referèndum d’autodeterminació” perquè “és la solució”. El vicepresident ha reiterat que els catalans han de poder votar “en llibertat sobre la seva relació amb l’Estat” i ha defensat que els independentistes faran “campanya a favor de la independència” en cas de celebrar-se el referèndum.

Aragonès ha avisat, en el marc d’una esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, que la pandèmia no pot servir per “aparcar” el conflicte entre Catalunya i l’Estat i ha reiterat la necessitat de resoldre’l a través del diàleg i la negociació.

El vicepresident ha plantejat que ERC “no té vocació de ser crossa de ningú” i ha plantejat que es va facilitar la investidura de Pedro Sánchz precisament per obrir una etapa de diàleg obligant el govern espanyol a asseure’s. Aragonès ha anat més enllà i ha remarcat ERC “no té vocació de ser un partit per garantir la governabilitat” a l’Estat espanyol.

Davant la possibilitat que el govern espanyol arribi a acords amb Cs, Aragonès ha dit que seria una aliança que posaria en contradicció Podemos i alguns sectors del PSOE, però no a ERC. El vicepresident opina que per Podemos seria difícil explicar que “la sortida de la crisi econòmica” anés de mà “d’aquells que tenen les teories neoliberals que ens han portat on som ara”.

D’altra banda, Aragonès ha dit que s’estima que a Catalunya corresponen 3.200 milions d’euros del fons de 16.000 que ha anunciat el govern espanyol. El vicepresident estima que és una xifra “insuficient” per fer front a l’impacte de 5.000 milions d’euros que tindrà la Covid-19 en els pressupostos d’aquest any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa