El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès demana un interinatge “breu” del Govern davant una inhabilitació de Torra
  • CA

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha demanat que l’interinatge del Govern sigui “el més breu possible” en cas que el Tribunal Suprem inhabiliti de manera ferma el president de la Generalitat, Quim Torra. Així li ha traslladat en privat al mateix Torra, segons ha explicat en una entrevista a ‘Els Matins de TV3’. “És millor dos mesos que fer un nou govern al març”, ha afegit per després defensar que cal garantir, que en un moment de pandèmia com l’actual, la Generalitat segueixi exercint les responsabilitats “en tots els àmbits”. Aragonès està convençut que hi haurà un acord i ha afegit que una inhabilitació del president de la Generalitat no es pot convertir en una “picabaralla” entre independentistes.

Preguntat per la proposta de la CUP que ha posat sobre la taula que Torra segueixi exercint les funcions representatives fins a unes eleccions, Aragonès ha respost que “la qüestió és fer la feina”. “La denúncia d’una possible inhabilitació clar que la farem però després s’ha de fer la feina. Imagini’s tot el que ha passat des del mes de març amb un govern en funcions“, ha reblat.

Aragonès ha negat que ERC s’hagi plantejat sortir del Govern i ha argumentat que, en un moment de pandèmia mundial, no abandonaran les seves responsabilitats ni contribuiran a una situació que faci més difícil la feina de la Generalitat.

El vicepresident s’ha mostrat convençut que s’arribarà a un acord amb Torra sobre com afrontar el nou escenari perquè és la seva obligació. “En un moment que tenim una pandèmia mundial, en què tenim un conflicte amb l’Estat que continua, no ens podem permetre una situació d’interinatge excessiu. L’interinatge que sigui el més breu possible”, ha insistit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa