Aragonès demana "donar la paraula a la ciutadania" si el Suprem inhabilita Torra

El vicepresident aposta per escollir un president "a les urnes" i no buscar un substitut en l'actual Parlament

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha rebutjat investir un nou president de la Generalitat d'entre els actuals diputats al Parlament si Quim Torra és inhabilitat per part del Tribunal Suprem. "Si hi ha una inhabilitació, el proper president de la Generalitat ha d'estar escollit per les urnes perquè cal donar la paraula a la ciutadania", ha defensat aquest dimarts en una entrevista amb Catalunya Ràdio. Aragonès ha respost així la crida que va fer Torra demanant que no se'l substitueixi per un altre diputat del Parlament en cas que sigui destituït. El vicepresident ha recordat que "si el president és inhabilitat, no hi ha president", sinó que el Govern queda en funcions, per la qual cosa és partidari de començar una nova legislatura.

Davant de la vista de Torra al Suprem, Aragonès ha emplaçat l'independentisme a "preparar escenaris" i a planificar una "resposta conjunta" ja que "és molt greu que es pugui inhabilitar un president de la Generalitat simplement per haver mantingut una pancarta". "Caldria una resposta àmplia de la societat i també de les institucions", ha advertit.

 

El també coordinador nacional d'ERC ha dit desconèixer la data de les eleccions que Torra té pensada i ha reclamat "evitar que vingui decidida pel Tribunal Suprem". Sobre la conveniència d'uns comicis en plena pandèmia, ha assenyalat que "el coronavirus i els efectes econòmics i socials no es resoldran en les properes setmanes", per la qual cosa "encara caldrà seguir prenent precaucions".

 

Comentaris