El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès defensa un diàleg basat en fets: “No són cadires al Senat”
  • CA

El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha defensat aquest dijous un diàleg basat en fets, i ha subratllat: “El diàleg no són cadires al Senat ni designacions de persones”. Preguntat pels mitjans després que el Parlament hagi rebutjat que Miquel Iceta (PSC) sigui senador, en bloquejar la seva presidència al Senat, el conseller ha reclamat “solucions al conflicte que hi ha entre la societat catalana i les institucions de l’Estat”. Troba una “operació de màrqueting electoral” la proposta del Govern espanyol de situar Iceta president del Senat, i ha lamentat que algú ha confós diàleg amb cadires.

“Ho han fet pensant que el Parlament l’única cosa que pot fer és obeir ordres i el seu vot no està condicionat”, ha observat el conseller, que ha observat que els grups poden proposar noms per elegir el senador per designació autonòmica. No obstant això, “el Parlament pot votar i és lliure”, ha remarcat Aragonés, que ha dit que una designació així mereix diàleg i acord. “Ningú no havia sortit mai des de La Moncloa dient heu de votar a aquesta persona”, ha evidenciat Aragonés, que ha explicat que fins ara les propostes naixien dels mateixos grups i es portaven al ple.

URGEIX DIÀLEG

“Algú va decidir, perquè estem en campanya electoral i per desconeixement de la cambra catalana, que podia designar a dit, i el Parlament no funciona amb ordres a dit, sinó amb consens, pactes i negociació, no amb fets consumats”, ha argumentat. Finalment, ha manifestat el compromís de la Generalitat de “reiniciar el diàleg, després que algú s’aixequés de la taula”, i ha urgit pactes i solucions per superar l’actual crisi política, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa