Aragonès crida a fer "inevitable" un referèndum amb reconeixement internacional

El vicepresident del Govern aposta per la coordinació entre representants electes i societat civil davant "els embats actuals i futurs dels poders de l'Estat"

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha fet una crida a "enfortir" les institucions catalanes i la societat civil i fer "inevitable" un referèndum d'autodeterminació, que creu que s'aconseguiria en "provocar" una negociació que el dotaria de reconeixement internacional. En una carta adreçada a la militància del partit i en especial als nous electes, Aragonès ha apostat per la "col·laboració entre ajuntaments, Parlament, Govern, diputats, senadors i eurodiputats", que ha qualificat de "fonamental", perquè són "els estats generals" de la república "iniciada l'1 i el 3 d'octubre" del 2017. En aquest sentit, també ha demanat coordinació entre representants electes i societat civil davant "els embats dels poders de l'Estat".

A la carta Aragonès també ha alertat de "futurs" embats repressius de l'Estat, a qui ha acusat de tenir "difuminada" la separació de poders quan es tracta de l'independentisme, la defensa de la monarquia i la unitat d'Espanya. "Necessitem teixir una malla d'institucions i compromís ciutadà que ha de permetre autogovernar-nos i bastir el nostre projecte republicà de forma lliure i autònoma", ha demanat. En aquest sentit, Aragonès ha explicat que els ajuntaments "són els pilars" del projecte republicà, que ha insistit que és el "del país del 80% a favor del referèndum". També ha apuntat que els consistoris són la "garantia" de la llibertat col·lectiva i els drets civils i polítics, i ha posat èmfasi en els dels presos i exiliats. 

Aragonès ha dirigit aquesta carta a tots els nous electes per felicitar-los pel resultat obtingut, que ha qualificat "d'excel·lent". Així, el vicepresident ha remarcat que han aconseguit 3.114 regidors i regidores a Catalunya, i ha destacat que han assolit la xifra més alta de regidores fins al moment (1.384).

 
 

Comentaris (6)
joanr Fa 5 mesos
Què dius nen? Reconeixement internacional? Això vindrà quan feu real la república guanyada l'1 d'octubre i l'aguanteu passe el que passe sense exilis ni baixades de pantalons. Esteu fent el ridícul més espantós, feu pena sentint-vos destralejar.
Pepet de Vallmanya Fa 5 mesos
Ara la dreta ja compte ams els IC-V ..Colaus , descaradament ! Ells sí que amplíen la vase !
Pepet de Vallmanya Fa 5 mesos
A ERC ja no saben com fotre més l'imbècil ? La dreta unida avança ..... I a això en diuen ampliar la base ?
D'acord Fa 5 mesos
Per`si mentrestant aneu fent pactes per tot arreu amb el PSC-PSOE (per allò de privilegiar les "esquerres") ja em direu....on queda la credibilitat de tot el que dieu? Bla bla bla
Gir Fa 5 mesos
Com ho fareu, Aragonès?utilitzant, quan us convé per fer força, els votants de Junts, als quals després menysteniu perquè "són la dreta i preferim pactar amb els comuns o amb els bascos"? Regalant la investidura a Sánchez a canvi de res? Assegurant que el futur d'ERC està amb els comuns?obeint sempre i boicotejant la investidura del president votat? Negant la unitat que demostraria a la UE que la independencia es un objectiu comú dels catalans de qualsevol tendència política? Prou de
Toni Fa 5 mesos
Quantes vegades t'han de dir que NO i quantes vegades t'han d'humiliar perque ho entenguis? Espanya no pactarà mai un referèndum on hi aparegui la paraula independència, MAI. El que has de fer és fer la teva feina tú, i no esperar que els ciutadans te la facin a tú. Els ciutadans estarem per defensar els resultats d'un referèndum unilateral, i tú prepara les estructures d'Estat i controla els mossos d'esquadra. Això és la teva feina!