Aragonès creu que abordar l'autodeterminació amb el govern espanyol costarà "mesos"

El vicepresident català afirma que Felip VI no és un interlocutor vàlid perquè amb el seu discurs del 3-O "va avalar l''a por ellos'"

 

El vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, ha considerat aquest dimecres que abordar el dret a l'autodeterminació amb el Govern central portarà "mesos", encara que espera que altres assumptes es puguin abordar en un termini de temps més curt. "L'autodeterminació pot necessitar més temps. El que ens agradaria que fossin setmanes potser són mesos, i podem entendre-ho", encara que altres gestions del dia a dia haurien de concretar-se en les properes setmanes, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press. Aragonès ha demanat al PSOE: "Que demostri que efectivament és diferent del PP, no només en la música sinó també en la lletra. I de moment veiem que només posen música". Ha assegurat que no veu raons per avançar les eleccions catalanes, i ha demanat a la CUP que deixi "el partidisme i la tàctica política de curt termini" i negociï els propers pressupostos de la Generalitat i no es tanqui en banda sense haver-los analitzat primer

 

 

Sobre la possibilitat que els partits independentistes es reuneixin amb el rei Felip VI, ha dit que "la monarquia no és un interlocutor i ho va deixar molt clar el 3 d'octubre perquè es va alinear amb Cs i el PP". A més, ha considerat que discursos com el del monarca espanyol, que ha qualificat de molt dur, "emparen ideològicament actuacions molt dures contra l'independentisme". "És qui va avalar l''a por ellos'. Les agressions feixistes que estem patint en els últims dies formen part d'un paraigua ideològic que empara ideològicament això" i ofereix carta blanca contra l'independentisme, ha afegit.

 

Comentaris