El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès confia que les mesures del Govern “dobleguin cap amunt” la corba de l’activitat econòmica
  • CA

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, s’ha mostrat confiat perquè, durant els propers mesos, Catalunya pugui “doblegar cap amunt” la corba de l’activitat econòmica, després d’haver doblegat ja cap avall la línia dels contagis per covid-19. Durant el debat sobre la convalidació del Decret llei 14/2020, aprovat pel Govern el 28 d’abril –sobre mesures en relació amb el sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya, en l’àmbit tributari i social– els grups de PSC-Units i CatECP han apostat per fomentar el turisme “interior” des de Catalunya, i també cap a l’Estat. Noemí de la Calle (Cs) ha demanat al Govern que deixi “d’alimentar la confrontació”.

De la Calle ha demanat un “canvi d’actitud” al Govern, a qui ha instat a “deixar d’alimentar la confrontació” perquè es posi a treballar “per la convivència. El parlamentari del PSC-Units Ramon Espadaler ha destacat la importància de garantir la qualitat i la seguretat del territori de cara al turisme. En aquest sentit, el diputat Lucas Ferro (CatECP) ha dit que serà “útil” fomentar el turisme interior, també de Catalunya.

Per la seva banda, Vidal Aragonès (CUP-CC) ha criticat que el Ministeri de Treball permeti que empreses amb seus a paradisos fiscals no puguin aplicar ERTOs. També ha exigit als diputats de Podem del grup de CatECP que “es facin valdre”, i que no insultin els cupaires a les xarxes i que “posin intensitat” perquè els treballadors puguin cobrar la seva prestació. La diputada del PPC Esperanza García ha dit que el Govern hauria de reflexionar sobre les mesures de les aules i les ràtios a les escoles, i plantejar la “substitució definitiva” dels barracons.

Pel que fa als dos grups que donen suport al Govern, Anna Caula (ERC) ha criticat que el PSC faci moltes exigències a la Generalitat, però que en canvi no plantegi al PSOE una investigació sobre la derogació de la reforma laboral: “És paper mullat, els ha durat un dia. Senyors del PSOE, prou de trilerisme”. Finalment, el diputat de JxCat Toni Morral ha destacat les decisions “àgils i ràpides” del Govern de Quim Torra, que ha “prioritzat” les ajudes als més vulnerables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa