Aragonès avisa Sánchez que si no vira serà "responsable" de "molta més tensió"

El vicepresident assegura que el Govern treballa perquè hi hagi observadors internacionals i un escrutini des de l'exterior pel judici contra els encausats per l'1-O

 

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha avisat el president espanyol, Pedro Sánchez, que si no vira serà "responsable" que la situació a Catalunya degeneri en un escenari de "molta més tensió política". En una entrevista que publica aquest diumenge 'El Nacional', Aragonès també constata que al govern del PSOE encara hi ha ministres que sembla que actuïn com si fossin de l'executiu de Mariano Rajoy. D'altra banda, el vicepresident assegura que el Govern treballa perquè hi hagi observadors internacionals i un escrutini des de l'exterior pel judici contra els encausats per l'1-O: "Això no serà gratis per a l'Estat", adverteix.

 

 

En l'entrevista, Aragonès també exigeix que l'Estat renunciï a personar-se a través de l'advocacia contra els presos polítics, ja que no té "gaire sentit" que Sánchez demani suport per mantenir la seva estabilitat a la Moncloa i que, alhora, s'avali que els presos puguin tenir una sentència condemnatòria: "No deixarem de pressionar, d'insistir en la necessitat que l'Estat variï la seva posició, per una posició de responsabilitat". Finalment, sobre les advertències de tornar a aplicar el 155, Aragonès és contundent: "Saben perfectament que seria un error molt gran. Convé a totes les parts que la situació millori, també a l'estabilitat d'Espanya i la imatge d'Espanya a l'exterior", conclou el vicepresident de la Generalitat.

 

Comentaris