"Aquesta plaça s'obrirà" i "Catalunya taurina" a les portes de la Monumental

Protaurins i antitaurins es concentren davant la Monumental per la sentència del TC contra la prohibició de les corrides

 

Una trentena de persones pro corrides de toros i una dotzena de membres del partit animalista Pacma han coincidit aquest dijous a la tarda davant la plaça de toros Monumental de Barcelona després que el Tribunal Constitucional hagi anul·lat la llei catalana que prohibeix aquest espectacle a Catalunya. Les dues concentracions han estat consecutives, tot i que en algun moment han coincidit. Ambdues s'han produït amb normalitat davant la presència dels Mossos d'Esquadra. Els pro taurins, una trentena, portaven banderes catalanes amb inscripcions com 'Catalunya taurina'. Els membres del Pacma han anunciat la voluntat de seguir lluitant perquè les corrides es prohibeixin arreu de l'Estat.

Membres del PACMA, davant la Monumental | ACN

 

Els afins al Pacma s'han mostrat descontents amb la sentència del Tribunal Constitucional, però han afirmat que veuen "una llum d'esperança" en el fet que el dictamen no ha estat per unanimitat. També han explicat que lluitaran perquè la llei canviï i es prohibeixin les corrides de toros a tot l'Estat.

 De la seva banda, dels pro taurins portaven banderes catalanes a mode de pancartes en què es podien llegir eslògans com ara 'Som lliures, toros si', 'Llibertat per la nostra cultura' o 'Catalunya taurina'. També han cridat consignes com 'Aquesta plaça s'obrirà' o 'Llibertat, llibertat'.Totes dues concentracions han tingut lloc davant la porta principal de la plaça de toros Monumental de Barcelona, a la cruïlla entre la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer Marina.

 

Comentaris