Aprovat el Pla de Govern amb el mandat republicà i la justícia social al centre

La cohesió social, la prosperitat econòmica, l'enfortiment democràtic i la internacionalització són els quatre eixos prioritaris del Govern

 

 

L'Executiu de Quim Torra ha aprovat el Pla de Govern de la XII legislatura. El president de la Generalitat ha desgranat aquest migdia el contingut del full de ruta d'aquesta legislatura, una setmana abans del debat de política general que està previst que comenci el 2 d'octubre al Parlament. En roda de premsa posterior al Consell Executiu, Torra ha recordat que e punt de partida és el referèndum de l'1 d'octubre i la declaració d'independència del 27-O, i ha deixat clar que ja s'ha complert una part dels objectius del seu Govern: la restitució. "Ja hem posat en marxa les institucions catalanes", ha afirmat el president, tot i que ha deixat clar que "la peça imprescindible és la restitució del president Puigdemont". 

 

Però serà a partir del mes d'octubre quan, segons Torra, es començarà a veure l'aplicació pràctica de la fase d'impuls cap a l'objectiu últim: la República Catalana. En aquest sentit, ha fet referència a l'Oficina de Drets Civils i Polítics -el responsable serà nomenat en la reunió del Consell Executiu del proper 1 d'octubre-. Alhora, ha avisat que una de les prioritats del seu Govern seran les lleis socials suspeses per l'Estat, així com la posada en marxa del Fòrum Cívic, Social i Constituent abans del 15 d'octubre. D'altra banda, Torra ha insistit en la Marxa pels drets civils, socials i nacionals: "Apel·lo al poble de Catalunya per una mobilització davant els mesos que vénen".

La taula del Consell Executiu amb el president Torra i els consellers
La taula del Consell Executiu amb el president Torra i els consellers | ACN

 

Quatre eixos prioritaris

 

El president de la Generalitat ha destacat els quatre eixos prioritaris del Pla de Govern aprovat aquest dimarts: la cohesió social, la prosperitat econòmica, l'enfortiment democràtic i la internacionalització. En l'eix de cohesió social destaquen el Pacte contra la segregació escolar, el desplegament de la llei d'universalització de l'assistència sanitària, la Renda Garantida de Ciutadania, el pacte nacional per la Discapacitat, la llei d'adaptació de la societat catalana a l'envelliment, el Pla Territorial Sectorial d'Habitatge i el Pla del Tercer Sector Social.

 

 

En l'eix de prosperitat econòmica, el Govern impulsarà el Pacte nacional per la Societat del Coneixement, el desplegament del Pacte Nacional per la Indústria, el suport a la competitivitat de les empreses, i polítiques d'ocupació actives i integrals, entre d'altres. En l'eix democràtic, el Govern preveu la recuperació de les lleis suspeses, el Pla de Govern Obert 2019-2021, la llei de memòria democràtica, i la creació d'una identitat digital catalana. Finalment, en l'eix internacional, Torra ha destacat la reobertura de les delegacions a l'exterior, una política d'atracció d'inversions, l'alineament amb l'Agenda 2030, i el programa de residència digital per empreses globals. 

 

El document aprovat per l'Executiu de Torra fixa més de 22 àmbits d'actuació, 93 objectius, més de 1.000 mesures i més de 300 indicadors de seguiment. El Pla de Govern és el pla estratègic de legislatura, que recull els objectius i les línies d'actuació més destacades que impulsarà el Govern, més enllà de la seva activitat ordinària. El Pla de Govern presentat aquest dimarts ha estat elaborat a partir del programa de Govern que Torra va presentar durant el debat d'investidura del passat mes de juny. 

 

Comentaris