Apareixen cartells de turismofòbia instant a fer "balconing"

L'Ajuntament rebutja la campanya que té com a lema 'Balconing is fun' i assegura que els serveis de neteja municipals retiraran els cartells

 

Cartells amb el lema 'Balconing is fun' han aparegut els darrers dies a Barcelona amb un missatge que anima els turistes a precipitar-se pel balcó com a mesura per evitar la gentrificació. "Estimat turista, sabies que el 'balconing' prevé la gentrificació; millora la qualitat de vida dels veïns; redueix el risc de patir malalties cardíaques i és molt divertit?", diuen els cartells que s'han penjat a diversos punts de la capital catalana, principalment al barri de Vallcarca, prop del Parc Güell. L'Ajuntament de Barcelona ha expressat el seu rebuig al missatge dels cartells i ha assegurat que els serveis de neteja municipals els retiraran.

 

 

Els cartells també han aixecat polèmica i rebuig a les xarxes socials i fins i tot se n'ha fet ressò algun mitjà britànic, com 'The Sun'. El 'balconing' és una pràctica de risc que els darrers anys ha provocat l'hospitalització i inclús la mort de joves, la majoria britànics en zones de festa a les Illes Balears.

 

Comentaris