Antoni Abad: "Necessitem menys estat i més societat"

El president de la patronal CECOT s'adreça a Puigdemont per dir-li que "als empresaris no ens fa por la democràcia"

El president de la patronal CECOT, Antoni Abad | S.C

 

 

La 22a Nit de l'Empresari de la patronal vallesana CECOT ha servit per reivindicar el paper de les empreses a la societat i en la construcció del país. Aprofitant la presència de les màximes autoritats del país, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, així com diversos consellers de l'executiu català, el president de la patronal, Antoni Abad ha fet una crida als dirigents polítics perquè escoltin les propostes fiscals –a les portes d'un nou intent d'aprovar uns pressupostos per al 2017 que necessàriament han de tenir el suport de la CUP-, laborals i de formació que fan els empresaris.

 

 

Abad, que ha començat la seva intervenció fent una referència a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i que el públic posant-se dempeus i amb una llarga ovació, ha estat directe: "Necessitem menys estat i més societat, i tenim pendent generar una societat meritocràtica i més lliure". I adreçant-se al president Puigdemont, ha remarcat que "als empresaris la democràcia no ens fa por. Quan la llei és l'excusa per no dialogar es fa mala política".

 

 

Un dels punts clau de la negociació dels pressupostos serà la pressió fiscal. En aquest sentit, Abad ha alterat a l'executiu català que "hi ha diferències fiscals que són greuges, perquè hi ha grans empreses que tributen per sota de 1%. Doncs bé, abans d'apujar impostos es poden resoldre aquests greuges contra petites i mitjanes empreses", ha reclamat. De fet, el president de CECOT ha fet una crida a "passar de tributaris a contribuents", perquè, s'ha preguntat, "quan paguem impostos tenim la sensació que contribuïm o que tributem?".

 

 

En aquest sentit, Abad ha reflexionat sobre els costs que suporta un empresari en el desenvolupament de la seva activitat, fet que obliga a pressionar els sous dels treballadors: "El que rep l'assalariat sovint és menys de la meitat del cost per a l'empresa". Finalment, el president de CECOT ha fet una petició al Govern: "Deixeu que reformem el sistema de formació professional i reduirem l'atur dels joves a la meitat".

 

 

 

 

Les millors iniciatives empresarials

 

 

La 22a Nit de l'Empresari de la Cecot, que se celebra per quart any consecutiu a Barcelona, és el punt de trobada de les millors iniciatives empresarials de l'any. El jurat ha reconegut una dotzena de projectes de diferents categories: IMC Toys (empresa més internacional), Casa Ametller (comerç més dinàmic), Mat Global Solutions (innovació en petita empresa), Skeyndor (innovació en mitjana o gran empresa), Bas Alimentària (millor iniciativa empresarial), Parkimeter Technologies (valor d'emprendre en nova empresa) i Mozzakimozza (valor d'emprendre en categoria de reempresa). També ha distingit a la Fundació Ecom (entitat integradora), Campos Estela (reconeixement CaixaBank a la pime responsable), Grup Peralada (Premi Prevint), Barcelona Oberta (associació empresarial) i l'Ajuntament d'Igualada (millors pràctiques d'administració pública per impulsar Igualada Leather Clúster Barcelona amb el Gremi d'Adobadors d'Igualada).

 

 

La patronal de Terrassa també ha volgut reconèixer la trajectòria profesional de Joan Uriach, president de la Fundació Uriach 1838. Uriach pertany a la quarta generació de la companyia Grup Uriach, i actualment és el president de la corporació J. Uriach, amb seu a Palau-Solità i Plegamans, i de la Fundació Uriach 1878, que va fundar per patrocinar estudis històrics de medicina i farmàcia.

 

Comentaris