El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Anna Gabriel: “Sorprendria que Rajoy fes formulacions intel·ligents en algun moment”
  • CA

 

“Les paraules de Rajoy ens hem acostumat a valorar-les d’una única manera sempre, sorprendria que Rajoy fes formulacions intel·ligents en algun moment”. Breu però contundent ha replicat aquest dijous la diputada de la CUP Anna Gabriel a les declaracions que va fer el president del govern espanyol, qui va demanar als catalans “amb sentit comú, sensatesa i equilibri” que facin “una passa endavant i aïllin els extremistes i radicals que avui condicionen el Govern”. Gabriel ha contestat Rajoy en l’acte de presentació de la campanya ‘Autodeterminació, desobediència, Països Catalans: Escombrem-los’, que realitzarà de forma conjunta l’esquerra independentista de cara l’1 d’octubre. Laura Gisbert, del SEPC, ha fet una crida a la mobilització popular de cara el referèndum de l’1 d’octubre perquè “aquest no és del Govern malgrat que sigui la seva responsabilitat organitzar-lo i celebrar-lo”.

Alerta Solidària, Arran, CUP, Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional) i el Sindicat d’Estudiants del Països Catalans (SEPC), organitzacions de l’Esquerra Independentista, han presentat aquest dijous davant de la Cambra de Comerç de Barcelona la campanya conjunta que han preparat de cara al referèndum de l’1 d’octubre i que té per lema: ‘Autodeterminació, desobediència, Països Catalans: Escombrem-los’. Una campanya que realitzaran a través de diferents actes no només a Catalunya sinó als Països Catalans. Gabriel ha explicat que al cartell de la campanya de l’esquerra independentista hi apareixen personatges que representen estructures de “poder, desiguals, misògines, discriminatòries i patriarcals i la senyora que intenta guanyar-se la vida de forma precària escombrant és de gran actualitat”.

 

S’hi poden veure els expresident del Govern Jordi Pujol i Artur Mas, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, l’expresident José Maria Aznar, el rei Felip VI i la Infanta Cristina, entre d’altres. Laura Gisbert, del SEPC, ha fet una crida a la mobilització popular de cara el referèndum de l’1 d’octubre. “Cridem a l’activació popular per defensar el referèndum perquè aquest no és del Govern malgrat que sigui la seva responsabilitat organitzar-lo i celebrar-lo, només la gent el podrà garantir tant per impedir qualsevol marxa enrere o qualsevol maniobra repressiva de l’Estat o per omplir les urnes de vots”. També ha fet una crida a la mobilització per lluitar contra la por. “Només amb les energies i la força que genera el poble en moviment és possible plantar cara a les forces conservadores de l’estat espanyol, de les elits catalanes, espanyoles i europees que no volen cap canvi”, ha afegit.

La portaveu d’Arran, Mar Ampurdanès, ha reivindicat l’autodeterminació, la desobediència i els Països Catalans. “El dret a l’autodeterminació el té cada poble per decidir sense imposicions ni ingerències de cap mena”, ha recalcat. Ha defensat que ara existeix “la possibilitat de construir una nova república popular, democràtica, socialista, feminista i ecològicament sostenible”, però ha alertat que “els canvis no es produiran de forma màgica, no seran possibles anant de la llei a la llei”. Ha lamentat que actualment el marc jurídic-polític estatal i l’estructura de la UE són “obstacles a qualsevol procés d’autodeterminació popular i l’exercici d’una democràcia plena”.

 

Ampurdanès ha anunciat que es faran actes de campanya i volen visualitzar en els mateixos “l’esquerra independentista en el seu conjunt en defensa del referèndum i del dret a l’autodeterminació no només en aquest part del país sinó arreu dels Països Catalans”. Arran i un “canvi de model turístic”Se li ha preguntat a la representant d’Arran sobre la campanya i les accions de l’organització contra objectius turístics. “La campanya d’Arran és pròpia de l’organització i anirà en paral·lel a aquesta -la del referèndum- perquè tenim la nostra acció política com Arran i a la vegada el treball conjunt amb l’esquerra independentista”. Ha insistit que el que volen posar de manifest amb les seves crítiques al turisme és “un canvi de model més enllà de la independència. Aquesta és per canviar-ho tot i en els diferents fronts de lluita trobarem diferents formes de reivindicació i aquesta és una vessant més que podrem denunciar i posar sobre la taula”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa