El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Anna Gabriel (CUP): “El discurs de Domènech sobre el referèndum és el de l’unionisme més ranci”
  • CA

 

 

La diputada de la CUP Anna Gabriel s’ha mostrat aquest matí especialment dolguda per les darreres declaracions del líder d’En Comú Podem, Xavier Domènech, perquè “identifica el referèndum amb dividir”. En aquest sentit, Gabriel ha opinat que aquest discurs “l’hem sentit de veus de l’espectre polític de la dreta i de l’unionisme més ranci” i ha afegit que “és un discurs molt perillós de fer”. Durant una entrevista al programa ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, la diputada cupaire ha avisat Domènech que “no podem fer un procés constituent, perquè Catalunya està intervinguda”, i s’ha mostrat confiada que, arribat el moment, “els fets desbordaran els plantejament inicials i els tacticismes que qualsevol pugui tenir”. “Confiem que al final hi seran. No com a sigles, sinó el gruix d’aquest espai polític”, ha afirmat. 

Durant l’entrevista, Gabriel ha assegurat no imaginar-se “cap escenari en què una una mobilització no sigui necessària” i ha advertit que si l’Estat intervé en l’àmbit de competències, repressiu o judicial, “la CUP plantarà cara”. “Aquest conflicte polític amb l’Estat espanyol no es dirimirà en l’àmbit jurídic”, ha constatat. Alhora, ha vaticinat que “quan hi hagi actes jurídics, i no només anuncis verbals, segurament hi haurà un augment de la tensió repressiva de l’Estat”, però ha avisat que “no fer el referèndum ens situaria en un escenari molt pitjor del que tenim ara”. 

 

A més, la diputada de la CUP ha assegurat que la seva formació és partidària de dos instruments: un que convoqui el referèndum i un de transitorietat jurídica, tot i que ha avançat que si Junts pel Sí “acaba optant per un únic instrument jurídic l’acabarem avalant“.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa