El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Anna Gabriel: “Cal tornar-ho a fer, per a poder fer-ho millor”
  • CA

L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha enviat aquest dimarts a les portes de la Diada una carta a la militància en la qual defensa lluita per la independència malgrat tots els entrebancs que posa l’Estat espanyol i encara que molts independentistes estiguin “en un moment de desconcert i replegament”. Tot i així, Gabriel crida a sobreposar-se i manifesta que “cal tornar-ho a fer, per a poder fer-ho millor” reconeixent, però, que hi ha moltes coses a “refer”, “reaprendre” i “reescriure”.

Gabriel escriu que “per a fer-ho millor, cal no autoenganyar-se” i “mirar la realitat de cara” assumint “el pes del futur”. En aquest sentit fa referència a la “unitat” que, “com la veritat, és concreta i no es pot basar en el buit”. Així doncs, continua, “cal saber que les bases són solides si estan fonamentades i que hi hauria d’haver una correspondència entre el que es diu en públic i la realitat”.

L’exdiputada recorda que l’atenció internacional “és una de les claus de volta” i que per assolir-la “caldrà generar noves oportunitats”. Gabriel assenyala que les imatges de l’1-O “seran per sempre”, però adverteix que “les oportunitats no duren per sempre”.

La política anticapitalista, que viu exiliada a Suïssa, proposa “analitzar què ha passat” per veure “allò que ens va permetre guanyar credibilitat i legitimitat, i constatar també què els el que va faltar”. Gabriel insisteix en el concepte d’unitat, però avisa que “és una paraula buida” i retreu que “moltes de les proclames que es fan son contundència discursiva per a alimentar propaganda partidista”.

Gabriel considera que això “no ens ho podem permetre” com “tampoc que la solidaritat antirrepressiva s’utilitzi massa sovint com a eina de pressió, o que un context excepcional s’utilitzi com a pretext per a coaccions massa convencionals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa