Anem x Feina no entén que Foment defensi l’empresariat català a Europa amb Ciutadans

La patronal independent creu que no té sentit que Foment aposti per una interlocució directa de les empreses catalanes amb Europa amb un partit unionista

Anem x Feina es mostra sorpresa que Foment del Treball es faci acompanyar de l’eurodiputat de Ciutadans Jordi Cañas en la presentació d’un dels seus informes a la seu de l’Eurocambra a Brussel·les. La patronal que neix sota el paraigües d’Eines de País de l’ANC considera que és un contrasentit que Foment defensi una interlocució directa de l’empresariat català amb la UE de la mà d’un partit que mira més per la unitat d’Espanya i per la protecció de les empreses de l’IBEX, que per la defensa del teixit productiu de Catalunya.

Per David Fernández, portaveu d’Anem x Feina “no s’entén que Foment hagi posat una demanda contra la campanya Consum Estratègic de l’ANC que pretén precisament enfortir les empreses catalanes i alhora demani que aquestes mateixes empreses siguin proactives per fer-se sentir a Europa”.

 

Per Fernández, “Foment no pot arrogar-se la representació exclusiva de l'empresariat català, ja que ells defensen els oligopolis espanyols a Catalunya, i el teixit empresarial català format principalment per petites i mitjanes empreses i autònoms, suposa el 99,1% del total i Foment no el representa”.

Anem x Feina coincideix en que l’empresariat català ha de tenir la seva pròpia veu a la UE amb una representació que estigui orientada al país sense deixar fora la majoria de les empreses catalanes i el camí per aconseguir-ho és amb una nova patronal que miri per Catalunya.

 

Comentaris