El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Andrés Betancor té col·locat el fill d’assessor de Ciutadans a l’Europarlament
  • CA

Andrés Betancor Rodríguez, el membre de la JEC a sou de Ciutadans, no és l’únic membre de la família que està a sou del partit. Betancor és gendre de Manuel Jiménez de Parga, expresident del Tribunal Constitucional -qui va afirmar que els andalusos tenien “diverses desenes d’assortidors d’aigua de colors diferents i olors diverses i en algunes d’aquestes anomenades comunitats històriques ni tan sols sabien que era rentar-se els caps de setmana”-, i el seu fill, Gabriel Betancor Jiménez de Parga està contractat com a assessor de l’eurodiputat de Ciutadans Luis Garicano.

La família Betancor-Jiménez de Parga està fortament vinculada a l’alta administració de l’Estat i, en aquest sentit, han fet una aposta clara per l’entorn de Ciutadans. La mare de Gabriel Betancor és Patricia Jiménez de Parga, professora de Dret Internacional Públic a la universitat Complutense de Madrid, la mateixa on va estudiar el seu fill. Patricia Jiménez de Parga és pròxima a Ciutadans, fins el punt que exhibeix el logo del partit al seu perfil de Twitter. De fet, hi apareix en vídeos i fotos, amb la bandera del partit taronja: 

 

Però no només això. Patricia Jiménez de Parga va ser candidata per Ciutadans a les llistes municipals de Pozuelo de Alarcón, el municipi amb la renda per càpita més alta de tot l’Estat (73.000 euros de mitjana) que és el lloc de residència de la família.

Gabriel Betancor Jiménez de Parga és assistent de Luis Garicano des de l’any passat, i és la seva primera feina -generosament- remunerada. El jove Betancor havia estat becari de la Comissió Europea l’any 2016, segons consta al seu currículum, després d’estudiar a la universitat on treballa la seva mare. “Els partits espanyols són molt nepotistes a Europa perquè hi ha menys control”, explica un bon coneixedor d’aquells passadissos. La JEC, el TC, l’Europarlament… Coses de família.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa