El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC reclama al Govern que alliberi els presos polítics durant l’emergència
  • CA

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha reclamat aquest divendres al Govern que permeti l’alliberament dels presos polítics durant l’emergència sanitària. En un comunicat, l’entitat independentista ha lamentat la decisió de les juntes de tractament de les presons de descartar que els presos per l’1-O puguin fer el confinament a casa “tal com recomanen les autoritats europees i internacionals”. En concret, l’ANC ha denunciat que s’ha pres la decisió sota la “coacció” i “amenaça” del Tribunal Suprem. Per això, ha proposat que els independentistes presos passin de segon a tercer grau penitenciari per poder seguir les indicacions internacionals i ser confinats a casa seva.

D’altra banda, l’ANC ha enviat una carta als cònsols residents a Barcelona que expressa malestar en la gestió del govern espanyol per les actuacions prèvies a l’anunci d’aturar els serveis no essencials. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha transmès als cònsols que cal prendre les decisions amb “cooperació i coordinació” i no només de forma “unilateral” a la capital espanyola.

Sobre les peticions de confinament total del Govern fetes setmanes enrere, Paluzie ha denunciat que “el clima d’hostilitat cap al poble de Catalunya, una minoria nacional que reclama des de fa anys el seu dret a l’autodeterminació, contribueix a negar qualsevol iniciativa que sorgeixi d’aquest territori, encara que siguin propostes basades en el sentit comú”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa