L'ANC organitza 107 concentracions adaptades a la COVID per l'11S

El responsables de l'Assemblea qualifiquen la manifestació com la "més gran Covid-adaptada del món"

De moment, 107 concentracions arreu del territori que reuniran des de 12 persones a 1.700, com la prevista a Badalona. Un total de 48.000 persones, segons les previsions del l'ANC, es concentraran per la Diada. Aquest és el nombre de protestes convocades, de moment, per part de l'ANC per la Diada d'enguany. Una manifestació dispersa i franquiciada arreu de Catalunya per complir amb les mesures COVID. "Serà la manifestació covid-adaptada més gran del món", ha assenyalat el responsable de comunicació Adrià Alsina, en la roda de premsa de presentació que ha comptat també amb la presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie. 

L'organització de l'ANC han remarcat que no s'ha pogut complir amb la proposta de concentrar-se sempre davant edificis significatius com les delegacions d'Hisenda, Seguretat Social, SEPE, Adif o Jutjats perquè "no complien les normes de salut pública". Ara bé, allà on les normes ho permeten sí que se celebraran davant edificis emblemàtics del poder de l'Estat.

 

En aquest sentit, les concentracions seguiran un protocol per evitar aglomeracions d'acord amb les normes de protecció civil. En primer terme, la inscripció prèvia al web a partir d'avui, el marcat perimetral de la concentració i mantenir la norma d'un concentrat per cada quatre metres quadrats.

L'ANC calcula que a Barcelona es manifestaran unes 10.000 persones en uns 10 punts de concentració. Badalona serà la ciutat que viurà la concentració més densa en un sol punt, curiosament la ciutat governada per el PP, amb una previsió de 1.700 persones. Al Maresme, que es farà una mena de Via catalana sense agafar-se les mans. La mitjana de les concentracions serà de 300 persones. En total, l'Assemblea albira uns 48.000 manifestants per la Diada. 

 

Comentaris