ANC i Intersindical criden a reclamar "una república dels drets socials" l'1 de maig

La marxa, convocada per la plataforma Alcem-nos, sortirà de la plaça Urquinaona a les sis de la tarda

 

 

La plataforma Alcem-nos, impulsada per diverses organitzacions independentistes com la Intersindical-CSC i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha convocat aquest dijous una manifestació independentista per aquest 1 de maig coincidint amb el dia del treballador, segons ha pogut saber l'ACN. Sota el lema "Per la República dels drets socials", la marxa sortirà a les sis de la tarda de la plaça Urquinaona, des d'on recorrerà el centre de Barcelona per reclamar un estat independent que reconegui salaris i pensions mínimes de 1.200 euros o la jornada laboral de 35 hores. A més, la mobilització reclamarà la derogació de la reforma laboral i la llibertat dels polítics independentistes a la presó i el retorn dels "exiliats". En els propers dies, la plataforma anunciarà el llistat de suports i el recorregut de la manifestació.

 

 

En el segon any que la plataforma sortirà al carrer, els impulsors han instat a les organitzacions independentistes i en defensa dels drets socials i laborals a adherir-se a la convocatòria que, en el seu manifest, reivindica que "la lluita per un país lliure només es pot entendre si va estretament lligada a la reivindicació d'una societat realment justa i amb més drets socials". En aquest sentit, la mobilització també reclamarà la fi de la discriminació laboral de les dones, l'aplicació de les lleis socials aprovades pel Parlament de Catalunya i suspeses pel Tribunal Constitucional, la rebaixa de les taxes universitàries un 30% i la fi de la "persecució política i judicial" dels docents. 

 

 

El text reivindica les vagues generals del 3 d'octubre, el 8 de novembre de 2017, el 21 de febrer de 2019 i els dos darrers 8 de març, i crida a seguir sortint al carrer, i demana "ambició" al Govern de la Generalitat i al Parlament per defensar els drets laborals i socials, mentre "l'Estat es debat entre una regressió neofeixista o la consolidació de les polítiques conservadores i austericides actuals". En els propers dies, la plataforma farà públic el llistat de suports i el recorregut exacte de la manifestació, que els impulsors de la marxa esperen que sigui "massiva". L'any passat la mobilització va aplegar 2.300 persones segons la Guàrdia Urbana i 5.000 segons els organitzadors. 

 

Comentaris