El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC denuncia la utilització de la juridicatura per “reprimir”
  • CA

L’ANC ha rebutjat “plenament” la sentència del TSJC que inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra, a un any i mig de presó per mantenir la pancarta en favor de la llibertat de presos i exiliats a la façana del Palau de la Generalitat. En un comunicat, l’ANC ha denunciat que la decisió del TSJC és un “exemple de la utilització de la judicatura per reprimir políticament les institucions catalanes” i ha afegit que la Junta Electoral Central (JEC) s’ha excedit en les seves funcions. Després de la sentència del TJUE sobre la immunitat d’Oriol Junqueras, l’entitat ha convocat una concentració a Barcelona i arreu del territori a les 19h per mostrar suport al president Torra i al president d’ERC, Oriol Junqueras.

En concret, l’ANC ha convocat per recordar que només els catalans decideixen qui ha de ser el president de la Generalitat i els representants a Europa. A Barcelona la convocatòria és a la seu de la Comissió Europea i hi ha diverses convocatòries arreu del territori. “L’estat espanyol condemna, i vol guanyar amb la judicatura allò que no ha aconseguit a les urnes. Mentrestant, Europa decideix avalar els drets dels eurodiputats Junqueras, Puigdemont i Comín“, han manifestat.

Pel que fa al comunicat sobre Torra, l’ANC defensa, en canvi, que la Generalitat ha complert “amb la seva atribució i el deure de denunciar les vulneracions de drets humans, els drets civils i polítics i, en particular, la llibertat d’expressió”.

L’entitat considera s’han utilitzat arguments “premeditadament fal·laços” en considerar que els llaços grocs i les pancartes són símbols de partits polítics, quan en realitat, segons defensen, són manifestacions de la llibertat d’expressió de la ciutadania en defensa dels drets fonamentals de les persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa