El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC denuncia a les portes del TSJC el “segrest” de vots independentistes
  • CA

Centenars de persones s’han aplegat aquest dilluns al migdia a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per denunciar el “segrest” dels vots independentistes per part de la justícia espanyola. L’acte, convocat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha servit per reivindicar la immunitat del vicepresident empresonat Oriol Junqueras i la figura del president de la Generalitat de Catalunya, assetjada judicialment amb la inhabilitació en curs de Quim Torra. L’acció ha consistit en portar a les portes del tribunal milers de paperetes electorals.

Les paperetes que l'ANC ha portat fins al TSJC (J.A.G.)

Les paperetes que l’ANC ha portat fins al TSJC (J.A.G.)

El coordinador de la Comissió d’Estratègia i Discurs de l’ANC, Pep Fort, ha assegurat que l’organització ha convocat la protesta per dos motius. Per una banda, “exigir al Parlament de Catalunya que compleixi amb l’acord del ple extraordinari del 4 de gener”, que va servir per ratificar Torra com a diputat i president de la Generalitat després que la Junta Electoral en determinés la seva inhabilitació un cop el TSJC va sentenciar-lo per inhabilitació, decisió que encara no és ferma. “La JEC no pot i no ha de segrestar uns vots i treure presidents, tenim un Estatut que protegeix clarament la figura del president i només el Parlament el pot treure”, ha recordat Fort.

Per altra banda, l’ANC ha volgut posar en evidència amb la concentració que “avui a Estrasburg no estan tots els europarlamentaris catalans, els vots han estat segrestats pel Tribunal Suprem i Junqueras segueix a la presó quan hi ha una resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que diu que té immunitat”.

“No defallirem”

Fort ha remarcat que “per aquest motiu sempre ens manifestarem a favor de la llibertat d’expressió sobre la figura del president de la Generalitat”. El portaveu de l’ANC també ha subratllat que l’ANC defensarà sempre “tota la democràcia, sigui quina sigui la voluntat popular”. “No defallirem en la lluita per aconseguir que la nostra veu sigui escoltada”, ha conclòs.

En l’acte hi ha intervingut també l’actriu Carme Sansa. Els concentrats han cantat consignes a favor de la independència, contra la justícia espanyola i la monarquia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa