El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC denuncia que els partits independentistes prioritzen “la competència electoral”
  • CA

L’ANC ha denunciat que a dia d’avui els partits independentistes i, en especial, els que són a Govern, estan prioritzant “la competència i els càlculs electorals” per sobre de la unitat estratègica. “En un horitzó i un objectiu polític tan complex com és la independència, sense mínima unitat estratègica és impossible assolir-ho”, han advertit, en referència a la decisió de la Mesa del Parlament de retirar al president de la Generalitat, Quim Torra, la seva condició de diputat. Per a l’ANC, aquesta és una altra de “les contínues vulneracions de drets polítics” i lamenta que no s’estan “combatent”, sinó que l’independentisme “recula”. “En algun moment s’ha de dir prou”, ha sentenciat la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie.

Paluzie ha retret a les formacions independentistes que es prenguin “decisions improvisades”, fet que atribueixen a la falta d’estratègia, que lamenten que no existeix “ni a curt, ni a mitjà, ni a llarg termini”. A les portes del Parlament, la presidenta de l’ANC ha reiterat que cal respectar la resolució aprovada per la cambra el 4 de gener, que ratificava Torra com a diputat i com a president, i ha insistit que no es pot “acceptar” la vulneració de drets polítics. En aquest sentit, i en referència a la mobilització que la seva entitat ha convocat fora el Parlament per protestar contra la decisió, Paluzie ha explicat que és normal que la gent “estigui dolguda i indignada” perquè “no combatre les vulneracions” genera “molta frustració i indignació”.

La presidenta de l’ANC ha reclamat que “prevalgui” el principi democràtic i la sobirania del Parlament per evitar “de totes totes” que es vulnerin els drets de Torra com a electe i de tots els seus electors. En la mateixa línia, el vicepresident de l’entitat, Pep Cruanyes, ha lamentat que ara mateix hi ha “una degradació de competències” del Parlament i ha demanat que “es respectin els majories”. “El Parlament ho ha de defensar amb les dents”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa