L'ANC creu que l'Estat prepara el relat per condemnar desenes de joves per terrorisme

Torna a demanar la dimissió de Buch perquè els Mossos "deixin d'estar al servei" de la repressió de l'Estat

L'ANC ha opinat que el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, i el govern espanyol "estan preparant el relat necessari per aplicar la Llei antiterrorista i condemnar per terrorisme desenes de joves catalans" empresonats pels aldarulls dels últims dies. El secretariat de l'entitat s'ha reunit i ha aprovat un comunicat on torna a demanar la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, perquè els Mossos d'Esquadra "deixin d'estar al servei d'aquesta operació d'Estat, que té només com a objectiu escalar la repressió política del moviment independentista". L'ANC ha criticat de nou la "mala praxis" dels Mossos durant els aldarulls, amb "ús excessiu de la força i càrregues indiscriminades contra gent que es manifesta de forma pacífica". També s'ha queixat que els policies "provoquin" els manifestants per poder actuar després amb més contundència contra ells.

En un comunicat llegit, entre d'altres, per la seva presidenta, Elisenda Paluzie, l'ANC ha criticat que els Mossos formin part d'un dispositiu amb els cossos de l'Estat després de la seva actuació l'1-O, i que es permeti que la Policia Nacional faci detencions "irregulars, totalment mancades de garanties". "No pot passar ni un dia més sense que es depurin responsabilitats", ha insistit Paluzie, assenyalant de nou Buch. "Per evitar l'aplicació de la Llei de seguretat nacional s'ha acabat danyant seriosament la confiança de la ciutadania en els Mossos", ha lamentat l'ANC, que demana als partits que activin una comissió d'investigació al Parlament que analitzi l'actuació policial dels darrers dies.

Paluzie també ha aprofitat per recordar que per culminar el procés independentista no n'hi ha prou amb la mobilització popular, sinó que cal que els polítics estiguin determinats a arribar fins al final.

 
 

Comentaris (7)
2019 Fa 3 mesos
Qui no pensa com jo es feixista i punt. I el que discrepa de aixó es un feixista també.
Jordi Estelada Fa 3 mesos
Diguem-ho tot pel seu nom: l'Estat feixista espanyol amb la complicitat de la Generalitat de Vichy
Miquel Fa 3 mesos
Es català a presó. Es un colono ñol que no parla català no passa res. Aquesta es la justicia ñola corrupte com sa politica. Estat antidemocratic. Molt malament. I encara no condenen la violencia policial del 1 octubre. Molt malament
¿Contra la sentencia, independencia? Fa 3 mesos
Ajo, agua y paciencia, más bien. Apa, a pastar fang y montar pollos con el resto de la piara, Doña Elisenda.
Victor Fa 3 mesos
Per poder exigir als polítics que arribin fins al final, primer cal donar-los les majories necessàries. Amb els resultats actuals no n'hi ha prou.
Prou llirisme Fa 3 mesos
Rosa Parks deia: quant més obeïem, més malament ens tractaven. A Espanya la mentalitat és la que és: bàsicament feixista, ni entenen la diferència ni la democràcia. Només així s'entén que no hi hagi hagut mai pressió per liquidar el Valle de los caídos, ni per recuperar morts de les cunetes, ni per treure privilegis seculars als señoritos que han tractat Andalusia com a un cortijo, amos de la terra que mai han cedit per promoure indústria ni hi han invertit en crear riquesa real.
Relatividad Fa 3 mesos
Bueno, el artículo nos habla del relato de la ANC sobre el tema. La ANC se pone la venda antes de que la herida exista.