El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC acusa el TC de vulnerar competències de la Generalitat
  • CA

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) veu vulneració de competències de la Generalitat en la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de designar la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) com a autoritat competent per gestionar l’expedient obert a la campanya de consum estratègic que va iniciar l’entitat independentista. La presumpta vulneració de la llei de defensa de la competència estava en mans de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), però el TC ha decidit que ha de gestionar-lo la CNMV, que ho havia sol·licitat.

L’ANC ha considerat que el tribunal “no respon a principis democràtics i de respecte als drets fonamentals, sinó a la venjança i la persecució ideològica” i ha denunciat que “la justícia està controlada”. En un comunicat, sosté que “l’Estat espanyol està mirant d’assegurar-se una resolució en contra de l’entitat en una mostra més de repressió econòmica que busca acabar amb les entitats independentistes”. L’expedient és fruit d’una demanda de Foment del Treball davant del Jutjat Mercantil 11 de Barcelona, que va ordenar el tancament del web i la prohibició de fer cap mena d’acció pública de la campanya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Gibert a octubre 27, 2020 | 19:45
    Joan Gibert octubre 27, 2020 | 19:45
    La culpa de tot plegat és del Sr. Josep Sánchez-Llibre, majordom de les empreses de l'Ibex 35, que des de Foment i en contra de l'opinió d'una part de la seva Junta va demandar l'ANC per una campanya que NO cridava a cap boicot i SI promovia el consum responsable i de proximitat.
  2. Icona del comentari de: un tipo que vive en Tabarnia a octubre 27, 2020 | 21:36
    un tipo que vive en Tabarnia octubre 27, 2020 | 21:36
    i que fareu al respecta?
  3. Icona del comentari de: Guillem a octubre 27, 2020 | 21:41
    Guillem octubre 27, 2020 | 21:41
    L'ANC s'ha d'establir en algun país civilitzat i prescindir molt de les opinions de l'ermot central. Pel que fa al consum, avui en dia als supers hi pots trobar productes catalans de tota mena, a banda de francesos, grecs, belgues, alemanys, canadencs, italians, irlandesos, australians, de Ceilan, andorrans, d'Antigua i Barbuda, etc.
  4. Icona del comentari de: Si a octubre 28, 2020 | 10:39
    Si octubre 28, 2020 | 10:39
    El que és realment greu i reiteratiu és que els qui son a la Generalitat ja els està bé ser mers gestors de la miseria i la repressió, mentre cobrin el sou BOE. Cal passar-los per sobre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa