Ana Pastor: "Els diputats estan suspesos per llei i s'ha de fer efectiva aquesta suspensió"

"Els informes jurídics es demanen quan hi ha dubtes, i la llei és claríssima", assegura la vicepresidenta del Congrés

La vicepresidenta del Congrés, la popular Ana Pastor, ha dit que "s'ha d'aplicar la llei sense dilació, els diputats estan suspesos per llei i s'ha de fer efectiva aquesta suspensió". Pastor ha criticat que s'hagi demanat un informe jurídic perquè "els informes jurídics es demanen quan hi ha dubtes jurídics i en aquest cas la llei és claríssima" i ha afegit "que si algú tenia dubtes hauria pogut demanar aquest informe ahir". Pastor ha explicat que aquesta ha estat la primera qüestió que s'ha tractat a la primera reunió de la mesa del Congrés presidida per Meritxell Batet, tot i que no estava a l'ordre del dia. Pastor considera que tant article 384 bis de la Llei d'enjudiciament criminal com l'article 21.1.2 del reglament del Congrés permeten suspendre els polítics catalans en presó provisional diputats del parlament espanyol des del dimarts. "La llei es inequívoca, clara i d'obligat compliment", ha reivindicat. Pastor ha dit que malgrat considerar que no és necessària una nova reunió de la mesa del Congrés, assistiran a la trobada convocada per divendres al matí.

 
 

Comentaris (3)
INCREDUL Fa 3 mesos
Aquesta senyora que ara reclama cosas cuand ella, els seus ajudants del PP i els acompanyants de Cs manaban a la taula del congres bloqueixaban consavol proposta de llei que vingues dels partits progresistes de las Corts, 15 lleis aprovadas a las Corts i 37 dels Psoe i ara vol que els altres fagin coses que no es poden fer sense informes dels lletrats. Quina creu.
X*2 Fa 3 mesos
Escolti Sra. pot explicarme aquesta llei?
Feixistes espanyols Fa 3 mesos
I què em de fer amb les associacions criminals pastoreta?? Quants milers d'inversions ens vareu deixar d'invertir amb l'ajut del teu amic el botifler?