Amnistia Internacional critica el judici de l'1-O en un comunicat que és esborrat al cap de poc

Al text, publicat per la secció Suïssa de l'ONG, s'afirmava que les condemnes eren un atac a "la llibertat d'expressió i reunió"

Més d'un mes d'ençà que Amnistia Internacional va anunciar, el 14 d'octubre passat, que començava a estudiar la sentència dels presos polítics catalans, condemnats pels fets que van tenir lloc entre el 20 de setembre i el 27 d'octubre de 2017, l'ONG, a través de la seva secció suïssa, ha emès un comunicat, que ha desaparegut al cap de poques hores, on criticava durament les decisions preses pel Tribunal Suprem afirmant, en el cas de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que la sentència "trepitja els seus drets a la llibertat d'expressió i reunió". A més, considerava que tot plegat partia del que han valorava com una "definició vaga del delicte de sedició al Codi Penal espanyol" que, a més, havia estat subjecte a una "interpretació massa general i perillosa". Al mateix comunicat, el conseller principal d'administració, dret i política d'AI afirmava, rotundament, que el TS "ha interpretat la sedició massa àmpliament, cosa que comporta la criminalització d'actes legítims de protesta".

Fins ara no s'han conegut les raons per les quals el document, escrit en francès, ha estat retirat de la pàgina web d'AI Suïssa, per bé que, el proper dimarts, a Barcelona, l'ONG presentarà les seves conclusions sobre la sentència en una roda de premsa el contingut de la qual podria seguir o no la línia crítica del comunicat fugaç que s'ha conegut aquest dissabte.
 

 
 

Comentaris (10)
Esteve Guàrdia Mas Fa 26 dies
Tard, massa tard. Els va faltar valor per condemnar la violència extrema de l'1-O del 2007. Per això m'hi vaig donar de baixa.
LSO Fa 26 dies
Lo de A I es una falsedad, solo saben meterse con países lejanos pero para los que trabajan ni se atreven, menuda estafa son estos vividores.
Magdalena Fa 26 dies
De moment ha surtit una filtracio, el informe complert surtira el dimarts
Garrotxí Fa 27 dies
Triguen 32 dies a veure el que tothom ja sabia des d’abans de començar el judici. Si aixó hagués passat a un país a 10000 km. Els hagués faltat temps per condemnar-ho, però aquí han de valorar quant socis tenen a favor o en contra de l’autodeterminació per veure quantes baixes tindran. Colla de farsants, aneu a fer la mà !
¡Stop censura! Fa 27 dies
También han borrado las fotos de Torra en leotardos bailando zumba. Una verdadera lástima.
jg Fa 27 dies
o sea AI suiza....y luego lo borra....menudo apoyo....
Francesc Fabre Fa 27 dies
Estranya desaparició. En benefici de la pressumpció d'innocència em convenceré que l'han retirat per mantenir la discreció fins que sigui presentat en la roda de premsa anunciada.
FEIXISTES: Allibereu d'un cop els presos catalans! Fa 27 dies
Aquesta nazi monarquia espanyola va omplint presons amb patriotes catalans, mentres venedors d'armes, corruptes i falsificadors de tituls vagan impunenemt per els carrers de l'estat.
K Arles Fa 27 dies
Amnistia , la ONU , la UE .... de boca tothom condemna Ñ i que fan ? Res de res , paper mullat. Un país que hauria de ser expulsat de la UE i se li permet tot i mes . Marxem de Ñ i després ja parlarem de marxar de la UE si cal.
Pau Fa 26 dies
Te puedes ir cuando quieras,nadie te retiene,la frontera con Francia no te pilla lejos.
Stop censura! Fa 27 dies
Tambien han borrado las fotos de Torra bailando vestido de lagarterana. Una verdadera lástima.
Bon cop de falç Fa 26 dies
Y el encefalograma de tu cerebro, en el que se ve auséncia de neuronas.. también lo han borrador?