El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Amelló (Cs): “L’11-S està patrimonialitzat pels separatistes; Sant Jordi és de tots”
  • CA

 

El cap de llista de Cs al Congrés per Girona, Héctor Amelló, ha assegurat que “Sant Jordi hauria de ser la festa de Catalunya i no l’Onze de Setembre, patrimonialitzat pels separatistes”. Amelló, que aquest dimarts ha recorregut diferents punts de la demarcació, entén que la Diada de Sant Jordi és “una festa en la qual tots els catalans se senten representats” i, per això, també creu que hauria de ser “declarada patrimoni de la humanitat”. Amelló ha aprofitat també per desgranar alguns dels eixos programàtics de Cs pel què fa a cultura. El cap de llista ha avançat que, si governen a la Moncloa, crearan un “pla d’internacionalització de la cultura i la llengua espanyoles” i un programa específic per difondre la història d’Espanya i revertir “la falsa llegenda negra que ha devaluat la imatge” de l’Estat.

 

Aquest dimarts, Héctor Amelló i el candidat al Senat Bernat Doria han recorregut el territori –entre d’altres, han estat a Girona, Salt i Blanes- per oferir roses a la ciutadania i visitar les diferents agrupacions de Cs que han muntat carpes al carrer. El candidat taronja també ha aprofitat Sant Jordi per exposar algunes de les propostes culturals que Cs porta al seu programa. Entre d’altres, ha destacat que, si els seus governen, impulsaran un pla estatal de foment de la lectura que inclourà “un IVA súper reduït per a llibres i diaris digitals”. 

 

Héctor Amelló també s’ha compromès a crear “un pla d’internacionalització de la cultura i la llengua espanyoles” i un altre programa específic de suport a la difusió de la història d’Espanya “per revertir la falsa llegenda negra que ha devaluat la imatge” de l’Estat. Aquest Sant Jordi, el candidat per Girona de Cs ha comprat el llibre ‘Contra el separatisme’ de Fernando Savater. Per la seva banda, el cap de llista al Senat ha comprat ‘Patria’ de Fernando Aramburu.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa