Álvarez de Toledo reconcentra policies unionistes de tots els cossos a la seu del PP

La trobada coincideix amb el rebuig a la Guàrdia Civil expressat per una majoria parlamentària i les acusacions d'ingerències polítiques als Mossos

Enmig de la polèmica pel discurs del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, el general Pedro Garrido, que va expressar la determinació d'actuar amb violència contra l'indepdentisme quan faci falta, paraules que van motivar que la cúpula dels Mossos d'Esquadra abandonés l'acte, la número u pel PP a Barcelona el proper 10-N, Cayetana Álvarez de Toledo, concentra aquest dijous a la seu del PP a Barcelona policies unionistes de la Guàrdia Civil, Policia Nacional, Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona. A la trobada, on també hi participarà l'exdelegada el govern espanyol a Catalunya María de los Llanos de Luna —número dos del PP a la llista del PP—, i el president del PP català, Alejandro Fernández, hi assistiran associacions de guàrdies civils i sindicats dels altres cossos.

Segons ha informat el PP, per part de la Guàrdia Civil hi haurà dirigents de l'Asociación Española de Guardias Civiles, de Justicia para la Guardia Civil, de la Asociación dela Guardia Civil Profesional i de la Unión General de Guardias Civiles. Pel que fa a la Policia Nacional espanyola, hi haurà el Sindicato Profesional de Policía, del Sindicato Unificado de Policía, de Justicia Policial, de la Unión Federal de Polícía i de la Confederación Española de Policía.

 

Per part dels Mossos, hi haurà membres de l'Asociación de Policías de Cataluña, de la Central Sindical Independiente de Funcionarios, de la Unió de Mossos per la Constitució i la Asociación de Policías Autonómicos por la Pasarela; i, per part de la Urbana hi haurà la CSIF i el Sindicat de Policies Locals i Cos de Mossos d'Esquadra.

Moment de tensió

La trobada també coincideix amb el fet que el Parlament de Catalunya hagi aprovat una moció per demanar la sortida de la Guàrdia Civil de Catalunya i mentre es debat sobre la gestió que els Mossos d'Esquadra faran de les protestes que s'esperen contra la sentència de l'1-O. El PP ha expressat el seu temor que hi hagi ingerències polítiques i que no estigui garantida la seguretat dels ciutadans no independentistes.

 

Comentaris