El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Álvarez de Toledo insinua que Sánchez és còmplice del Tsunami
  • CA

A dos dies de les eleccions i amb unes enquestes que donen al Partit Popular vint escons més al Congrés però només dos en total a Catalunya, Cayetana Álvarez de Toledo ha tancat campanya deixant clar que farà del “conflicte català” la seva missió existencial. Amb bromes sobre el seu jersei groc i interpel·lacions als seus “amics” de TV3, la candidata ha acusat Sánchez de ser còmplice del “tsunami antidemocràtic”. “Qui paga la festa? Nosaltres amb diners públics?”, ha dit poc abans d’assegurar que el president en funcions “no investiga qui hi ha darrere per por a trobar-se aliats o amics”.

Envoltada de banderes blaves, espanyoles i catalanes, la marquesa de Casa Fuerte ha titllat l’independentisme “d’enginyeria social” i s’ha rigut també de que el govern espanyol investigui si es pot recórrer la proposta de Vox d’il·legalitzar partits independentistes. “No han passat ni dos dies des que es va presentar”, ha dit, abans de criticar que el socialista no ha posat la mateixa força per anar contra els independentistes.

A poc més de dos quilòmetres del tancament de campanya de Vox i a uns set del de Ciutadans, Álvarez de Toledo ha tornat a assegurar que l’independentisme ha fracassat, malgrat que les enquestes asseguren una victòria d’aquests partits amb aproximadament 24 escons al Congrés dels Diputats.

Càrregues contra Ciutadans

Álvarez de Toledo ha recordat el referèndum de l’1-O on els catalans volien “votar contra la democràcia” i ara juguen amb “la idea d’impedir que tinguem vot”, en referència als actes convocats pel Tsunami per aquesta jornada de reflexió. “Sánchez, és la seva obligació garantir que tots els catalans puguin votar en pau i llibertat”, ha etzibat.

La candidata ha interpel·lat diverses vegades al president en funcions obviant, però, la famosa pregunta “quantes nacions té Espanya?”. “Per què no posa ordre aquí a Catalunya? Perquè té una relació d’intimitat estructural amb Torra i Junqueras, ja que va arribar al poder gràcies a ells”, ha continuat.

Per una altra banda, Alejandro Fernández, president de la formació a Catalunya, ha carregat contra Ciutadans i ha lamentat que la formació taronja es trobi en la situació en la qual el PP es trobava només fa un parell de mesos. “Hi ha enquestes que indiquen la seva desaparició”, ha dit el president abans d’assegurar que el partit de Rivera no ha aconseguit combatre el nacionalisme català ni evitar que aquests tinguessin les claus de governabilitat d’Espanya.

Fernández ha refermat la missió del partit de garantir la llibertat i el futur dels espanyols aturant l’avanç dels independentistes. “El repte al qual ens enfrontarem, una missió existencial”, ha etzibat abans d’assegurar que s’hauran d’enfrontar a un cop d’estat “postmodern” que encara no ha acabat. El líder del PPC també ha promès que el partit haurà d’enfrontar-se a una altra missió, aquesta ja un cop passin els comicis, centrada a evitar que el nacionalisme torni a entrar a la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa