El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Álvarez de Toledo situa els socialistes “fora del marc constitucional”
  • CA

 

La candidata del PP a les eleccions al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha considerat que PSOE està “definitivament fora del marc constitucional” després d’escoltar les declaracions de la ministra de Política Territorial i cap de llista per Barcelona, Meritxell Batet, en les que apuntava que imposar la constitució als catalans que no s’hi reconeguin “no és la solució”. En un acte de campanya a Castelldefels, la líder popular ha apuntat que la carta magna és “el principal obstacle” al projecte de “ruptura” del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i dels seus aliats “separatistes, comunistes, nacionalistes, ex filo terroristes” que “vénen a destrossar l’ordenament constitucional”. La popular també ha criticat la reunió entre Esquerra i Bildu d’aquest dimarts a Suïssa i ha lamentat que Arnaldo Otegi hagi deixat de ser un “empestat social i polític”.

 

Segons Álvarez de Toledo, Batet ha demostrat “absoluta absència de compromís amb la igualtat” i la seva disposició, en canvi, a trencar amb els principis constitucionals “bàsics”. “Pràcticament ha dit que s’ha de tirar la constitució a la brossa”, ha etzibat. “No s’ha d’imposar la constitució, diu, així és com entén el PSOE la llei?”, ha afegit abans d’assegurar que els socialistes consideren la carta magna com un “cadenat” i una “cotilla”.

 

Amb un exemplar de la constitució sota el braç, la candidata popular ha definit el president de l’Executiu espanyol en una atenció als mitjans com “el candidat dels rupturistes, dels separatistes i de Bildu” un fet que ha considerat “una involució moral“. En aquest sentit, ha lamentat la imatge que es va veure aquest divendres a Suïssa amb la trobada entre la republicana Marta Rovira i el membre de l’esquerra independentista basca, Arnaldo Otegi. “Otegi era un empestat social i polític i ara és el principal aliat de Junqueras i tots dos estan desitjant que Sánchez sigui president”, ha dit.

 

Segons la líder popular, aquestes properes eleccions els espanyols hauran de decidir entre dues opcions: “la defensa de la constitució” o el projecte dels socialistes, que és el “mateix” que el de “Puigdemont, Otegi, Iglesias i Junqueras”. En aquest sentit, Álvarez de Toledo ha apuntat que si el bloc constitucionalista perd, Espanya “entrarà en un greu període d’involució democràtica”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa