El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Álvarez de Toledo es distancia de VOX i diu que no vol derogar l’autonomisme
  • CA

 

La cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions del 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo, s’ha distanciat aquest dijous de VOX afirmant en una entrevista a Rac1 que el seu partit no vol derogar l’autonomisme. Encara que una de les mesures estrelles del PP, Ciudadanos (Cs) i VOX sigui aplicar un 155 indefinit a Catalunya, la candidata dels populars ha afirmat que “dir que derogarem l’Estat de les autonomies no crec que sigui viable ni desitjable“.

 

Álvarez de Toledo ha tornat a carregar contra l’independentisme català, afirmant que el PP “no podrà convèncer immediatament molts nacionalistes perquè deixin de ser xenòfobs“. No obstant, amb el mateix insult s’ha referit a l’extrema dreta de VOX, afirmant que quan el partit de Santiago Abascal “diu ‘franchute’ a Manuel Valls, estans ent xenòfobs”.

 

La candidata del PP també ha reconegut que li agradaria que Pablo Casado arribés a la Moncloa de la mà de Cs i VOX: “Vull un acord amb Ciutadans, fins i tot m’agradaria un reagrupament amb Ciutadans; em semblaria bé i raonable que Vox hi donés suport des de fora”. A més ha demanat que els socialistes no pactin amb Podemos ja que el partit de Pablo Iglesias “no és constitucionalista perquè està a favor del dret a l’autodeterminació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa