Álvarez de Toledo es distancia de VOX i diu que no vol derogar l'autonomisme

La candidata del PP reconeix que "no podrem convèncer immediatament molts nacionalistes perquè deixin de ser xenòfobs"

 

La cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions del 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo, s'ha distanciat aquest dijous de VOX afirmant en una entrevista a Rac1 que el seu partit no vol derogar l'autonomisme. Encara que una de les mesures estrelles del PP, Ciudadanos (Cs) i VOX sigui aplicar un 155 indefinit a Catalunya, la candidata dels populars ha afirmat que "dir que derogarem l'Estat de les autonomies no crec que sigui viable ni desitjable".

 

Álvarez de Toledo ha tornat a carregar contra l'independentisme català, afirmant que el PP "no podrà convèncer immediatament molts nacionalistes perquè deixin de ser xenòfobs". No obstant, amb el mateix insult s'ha referit a l'extrema dreta de VOX, afirmant que quan el partit de Santiago Abascal "diu 'franchute' a Manuel Valls, estans ent xenòfobs".

 

 

La candidata del PP també ha reconegut que li agradaria que Pablo Casado arribés a la Moncloa de la mà de Cs i VOX: "Vull un acord amb Ciutadans, fins i tot m'agradaria un reagrupament amb Ciutadans; em semblaria bé i raonable que Vox hi donés suport des de fora". A més ha demanat que els socialistes no pactin amb Podemos ja que el partit de Pablo Iglesias "no és constitucionalista perquè està a favor del dret a l'autodeterminació".

 

Comentaris