El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Álvarez de Toledo: “El PP ha après la lliçó de l’1-O”
  • CA
La cap de llista per Barcelona del PP el 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo
La cap de llista per Barcelona del PP el 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo | ACN

 

La cap de llista per Barcelona del PP el 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo, ha dit aquest divendres que “el PP ha après la lliçó de l’1-O” ja que “va creure més en la lleialtat del nacionalisme del que mereixia”. En aquest sentit, ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el PSOE per no haver après dels “errors” comesos per l’espanyolisme en els fets que envoltaven l’1-O. És per aquest motiu que, en una roda de premsa convocada per l’Agència Catalana de Notícies (ACN), ha demonitzat el socialisme per estar, segons ella, “al costat del dret a l’autodeterminació”.

 

Preguntada sobre com ha de seduir el PP aquells més de dos milions de votants que són independentistes, Álvarez de Toledo ha afirmat que això passa per “empoderar els demòcrates constitucionalistes”. Seguidament caldria “demanar una reflexió sobre l’immens valor que suposa viure en civilitzacions plurals“, ha dit, i ha recordat que a Europa hi ha “diversos països i hi convivim”.

 

La candidata popular també ha reiterat que “el nacionalisme ha fracassat en convertir això en un sol poble”, una idea que ha repetit en moltes ocasions durant aquesta campanya electoral. Considera que tot i “controlar els mitjans, les institucions i les aules”, el projecte de convertir Catalunya en un sol poble “ha fracassat”.

 

Álvarez de Toledo també ha carregat contra VOX per “tirar per la borda el sistema del 78“, refernit-se al sistema de les autonomies. Aquest seria un punt del programa electoral del partit d’extrema dreta que ella rebutjaria, i és per aquest motiu que considera que la formació de Santiago Abascal està “renunciant a la Constitució espanyola”. No obstant, ha reconegut que el PP podria acabar governant, si l’aritmètica ho permet, amb el suport de Ciudadanos i de VOX.

 

La cap de llista del PP a la capital catalana tampoc no s’ha estalviat tornar a comparar el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, amb Antonio Tejero, el militar que va intentat fer un cop d’estat el 23-F. “Puigdemont no ha tingut la valentia d’assumir les seves responsabilitats penals“, ha lamentat, i ha comparat la voluntat del president per mantenir-se a la primera línia de la política catalana amb un escenari en què “Tejero es presentés a les eleccions un any després del 23-F”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa