El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Álvarez de Toledo admet una “derrota rotunda, contundent i molt clara”
  • CA

 

La cap de llista del PPC a les eleccions espanyoles i única diputada electa que ha obtingut la formació a Catalunya, Cayetana Álvarez de Toledo, ha admès que els resultats obtinguts són una “derrota rotunda, contundent i molt clara” per als populars, que han perdut cinc diputats, i se n’ha fet “personalment responsable”. Ha comparegut davant dels mitjans a Barcelona passada la mitjanit, després que ho fes el president del PP, Pablo Casado, a Madrid, i ho ha fet acompanyada pel líder del PPC, Alejandro Fernández, i membres de la seva candidatura. Álvarez de Toledo, que ha garantit que recollirà l’acta, ha atribuït la derrota a “la divisió del constitucionalisme”, que ha demanat unir de cara al futur.

 

L’aspirant popular ha agraït el suport i la confiança del PPC i, en especial, d’Alejandro Fernández, i també l'”afecte” de la militància i els votants, que preveu representar al Congrés. “Hi ha molts catalans que han confiat en la meva candidatura i assumeixo la meva responsabilitat davant seu, i això implica anar al Congrés dels Diputats i defensar el que ells volen que defensem”, ha assegurat.

 

Per a Álvarez de Toledo, cal seguir “defensant el pacte constitucional” malgrat els resultats. “Seguirem treballant amb convicció en defensa de l’Espanya constitucional”, ha dit, per plantar cara a les idees “nacionalistes, reaccionàries i identitàries que pretenen convertir els veïns en estrangers”. “Seguirà sent una obligació no només política sinó moral”, ha afirmat.

 

El PPC ha perdut el diputat que tenia a Tarragona i també el de Lleida, i dels quatre que va obtenir el 2016 a Barcelona ha passat a un, el d’Álvarez de Toledo. Mentre que Cs ha mantingut els resultats de les darreres eleccions, ha estat Vox qui ha aconseguit un escó a la demarcació de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa