Francisco Álvarez-Cascos ha presentat aquest dissabte la seva baixa com afiliat al PP a través d’una carta entregada en la seu del partit a Madrid i dirigida a Mariano Rajoy. En aquest text, al qual ha tingut accés El Comercio, Álvarez Cascos explica que pres aquesta decisió perquè no ha rebut “l’empara” que ha demanat reiteradament del Comitè Nacional de Drets i Garanties del partit davant “els menyspreus, desqualificacions i insults” que li van dirigir, segons ell, altres militants avalats per la direcció del PP d’Astúries “impunement”.

Cal recordar que aquesta decisió arriba 48 hores després que el líder del PP, Mariano Rajoy, decidís que l’exministre de Foment no seria el candidat a la presidència d’Astúries, conscient que el seu nom no agradava a la direcció del partit en aquella comunitat. En canvi, José Mª Aznar i Esperanza Aguirre avalaven Cascos.

“Deixo el Partit Popular després de 34 anys de militància ininterrompuda, per raons de dignitat personal. La decisió és ferma i les circumstàncies que la justifiquen es coneixen àmpliament. En la meva darrera nota manuscrita del 27 d’octubre vaig indicar que, al meu parer, la política requereix dosis molt elevades de paciència i flexibilitat, però el respecte a les normes d’educació i de civisme en qualsevol organització no són negociables “, argumenta Cascos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa