El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
“Al·là és Gran!”, contransenya del mòbil del ‘no creient’ Driss Oudkabir
  • CA

Tanda de declarants de Mossos que van prendre declaració a les primeres hores després de l’atemptat als acusats pels atemptats del 17A. Aquest matí diferents TIP dels Mossos de Ripoll, com el 8627, 6497, 240 o 18835 han passat per l’estrada. L’objectiu de les defenses ha estat intentar posar en dubte la cadena de custòdia del mòbil de Driss Oukabir, acusat i germà de Moussa Oukabir abatut per la policia, així com la veracitat de les primeres declaracions que van comportar la seva detenció. En canvi, els fiscals Miguel Ángel Carballo i Ana Noé han procurat mantenir intacta la investigació de la policia catalana.

 

Les testificals han posat de manifest diverses contradiccions fàctiques entre la seva declaració de la primera jornada i la informació recollida pels agents de camp. Segons Driss, ni era creient, ni mai anava a la mesquita, ni tampoc coneixia l’imam de la mesquita de Ripoll, Abdelbaki Es Satti així com prenia drogues, anava a cases de barrets o feia festes, comportaments contraris a l’islam. En canvi, segons recull l’atestat, ratificat avui a l’estrada  que recull la seva declaració del 19 d’agost, la contrasenya del seu mòbil era allahwakbar”, “Al·là és Gran”. El president del Tribunal, el peculiar Félix Alonso Guevara, ha aclarit que era com si ell posés “Dios bendito”. En la mateixa declaració, l’acusat també va emfatitzar, com una aportació “voluntària”, que pensava que “l’imam nou que va arribar a Ripoll fa un any és el cervell de tota aquesta història”.

 

Ara bé, els policies han reconegut que va lliurar el pin del mòbil i la contrasenya voluntàriament. Tot i això, també han destacat que en el moment que va ser detingut no va fer cas de les instruccions dels agents per tal que es tirés al terra, i que posteriorment va ser atès al cal·labòs per un atac d’angoixa. De fet, al cap de deu dies es va complimentar una diligència per “amenaces als policies” quan encara estava arrestat.

 

De tota manera, l’advocat defensor, Luis Álvarez Collado, ha estat fi i ha retret als Mossos que apliquessin una “plantilla” per la seva declaració i ha fet trontollar el relat de la cadena de custòdia del seu mòbil. Fins i tot, ha entel·lat la detenció com si l’agressivitat dels Mossos denunciada pel seu client s’hagués produit.

La part de la declaració on Driss Oukabir on admet la contrasenya del seu mòbil

La part de la declaració on Driss Oukabir on admet la contrasenya del seu mòbil Quico Sallés

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a novembre 13, 2020 | 10:57
    Ramon novembre 13, 2020 | 10:57
    Tenen les seves raons per assassinar-nos. Ens ho mereixem. I qui no ho vegi així és "fatxa". Aquest és el relat oficial. El de l'espai mediàtic. El del tripartit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa