El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alfonso Guerra veu “un desastre” que el referèndum català tingui ja data
  • CA

 

L’exvicepresident del Govern espanyol i històric del PSOE, Alfonso Guerra, ha qualificat aquest divendres de “desastre” que el referèndum català tingui ja data i pregunta definides i s’ha mostrat convençut que el Govern central de Mariano Rajoy pot evitar-ne la celebració.

“És clar que sí”, ha contestat quan els mitjans de comunicació li han preguntat si l’Executiu espanyol ha d’aturar la consulta, abans de participar al Congrés dels Diputats en un acte commemoratiu de les eleccions generals del 15 de juny del 1977 a Espanya, els primers comicis lliures des de la II República en els quals es van triar unes Corts constituents encarregades d’elaborar una nova Carta Magna.

 

Guerra, que es va posicionar clarament de part de Susana Díaz en les primàries socialistes, no ha volgut aclarir si assistirà al 39è Congrés Federal que el seu partit celebrarà del 16 al 18 de juny. “Aniré aquí”, ha etzibat a una periodista que s’ha interessat per la seva presència en el conclave socialista, del qual en sortirà una nova Executiva de la qual formarà part un històric del ‘guerrisme’, el sociòleg José Félix Tezanos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa