El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’alerta terrorista a França alenteix l’organització de l’acte del CxR a Perpinyà
  • CA

A 11 dies de l’acte del Consell per la República (CxR) a Perpinyà les autoritats franceses encara no han confirmat que es pugui celebrar, segons han explicat a ‘El Món’ fonts del consell aquest dimarts. Les mateixes fonts apunten que treballen amb les autoritats i que de moment l’acte no està prohibit, però tampoc autoritzat. Apunten que algunes informacions aparegudes en alguns mitjans són interpretacions errònies i expliquen que hi ha hagut una reunió aquest matí i que n’hi haurà més en els propers dies.

Segons fonts de la Prefectura citades per l’agència ACN l’acte té l’aval de l’Ajuntament de Perpinyà i ells respecten “el principi de llibertat de manifestació”, però cal treballar pel que fa a la seguretat i la mobilitat. De la seva banda, el diari nord-català ‘L’independant’ publica un extracte d’un comunicat oficial en què s’assegura que es treballarà amb els organitzadors de l’acte per “assegurar la seguretat dels béns i de les persones”.

El Consell per la República de Catalunya Nord esperarà a tenir la certesa que existeix l’autorització per a fer l’acte per comunicar. De moment, les fonts consultades, indiquen que la Prefectura dels Pirineus Orientals està demanant tres requisits als organitzadors. Ells asseguren que ja els compleixen bastant.

Un del principals entrebancs és el fet que França estigui en alerta terrorista nivell Sécurité renforcée – Risque attentat. Això fa que les autoritats es mirin amb molta prudència els actes que impliquen una gran aglomeració de persones, com es preveu que es produeixi en aquesta ocasió.

Les fonts consultades apunten que la seguretat és un aspecte primordial per a l’autorització final de l’acte i això implica que es tingui previst un desplegament de seguretat privada important. La Prefectura està exigint als organitzadors el compliment de requisits pel que fa al número de personal sanitari que podrà atendre les persones que participin en l’acte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa